Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Royal Hunt - Paper Blood
Jaar van release: 2005
Label: Frontiers Records

Royal Hunt - Paper Blood

Deze band die voornamelijk draait om de Rus Andre Anderson presenteert dit jaar alweer hun achtste studio album. Een heerlijke mix van hardrock, symfonische/progressieve metal en hier en daar wat powermetal. Vertaald naar bands komt dit neer op een mengelmoes van Symphony X, Star One, Led Zeppelin en in enige mate Rhapsody en Stratovarius. Met name Arjen Lucassen’s Star One lijkt een enorme inspiratiebron voor Royal Hunt te zijn geweest, want het geluid van gitaren, keyboards en ook zang, komt hier aardig mee overeen.

Hoewel de overeenkomsten met andere grote namen uit het genre dus evident zijn, doet dat niets af aan het musiceren van dit viertal, want op momenten klatert de virtuositeit uit je boxen. Tijdens Not My Kind, bijvoorbeeld, wordt de luisteraar verrast op prachtige solo’s van zowel gitaar als keyboard tussen de toch al solerend aandoende melodielijnen. Hierbij zijn vooral de hardrockinvloeden goed te horen die het geheel nog een extra laag geven in de vorm van breaks. Behalve de geweldige instrumentatie is er nog de fantastische zang van John West en mogen de achtergrondkoren er ook zeker zijn. Het spreekt welhaast voor zich dat de productie ook perfect is afgewerkt.

Dit tien tracks tellende album zal geen minuut vervelen. Op momenten niet bijster origineel, maar dat wordt gecompenseerd door het enorm virtuoze karakter van de muziek. Een absolute aanrader voor mensen die fan zijn van het werk van Arjen Lucassen en Symphony X.

Tracklist:
1. Break Your Chains
2. Not My Kind
3. Memory Lane
4. Never Give Up
5. Seven Days
6. SK 983
7. Kiss of Faith
8. Paper Blood
9. Season’s Change
10. Twice Around The World

Score: 83 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 5 juli 2005

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Een_Metalfan op 15-07-2005 om 22:05u
Score: 95 / 100

Dit is een super album een verplichte aanschaf voor progliefhebbers. Maar voor de doorsnee metalfan natuurlijk ook.