Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2021

Royal Hunt - Paper Blood (cd/dvd)
Jaar van release: 2006
Label: Frontiers Records

Royal Hunt - Paper Blood (cd/dvd)

Vorig jaar bracht Royal Hunt de band van toetsenist Andre Anderson het ijzersterke album Paper Blood uit. Reden genoeg voor een flinke tour en een mooie live-cd/dvd. Live 2006 uit St. Petersburg bevat maar liefst 17 tracks waarvan natuurlijk wat nieuw materiaal, maar ook het oudere werk komt aanbod van de zeven andere studioalbums.

Royal Hunt is zonder twijfel een van de beste powermetalbands van het moment. Hun muziek is te vergelijken met die van Symphony X, Rhapsody en Stratovarius. Helaas zijn ze hier niet zo bekend als in eigen land, want de band verdient het met deze kwaliteitsmuziek zeker om in een uitverkocht 013 te spelen. De opnames van dit album zijn zoals je met muziek van deze kwaliteit verwacht dik in orde. Uitschieters zijn de titelsong van het laatste album Paper Blood en Never Give Up. Het valt op dat de keyboards perfect in de mix staan. Nergens vallen ze weg, of worden ze schel. Gelukkig maar, want de toetsen die Andre Anderson zelf voor zijn rekening neemt, zetten voor een groot gedeelte de toon van een nummer. Een prestatie waar niets op aan valt te merken.

De live-dvd is aardig, maar voegt eigenlijk weinig aan de cd’s toe buiten het Russische introductiepraatje uiteraard. De cd’s bevatten een nummer dat de dvd niet heeft, en andersom. De show is vrij standaard met vijf mensen die geweldige muziek maken, maar er is geen sprake van een decor of een stage-show. Het filmpje met interviews dat er ook op staat, is leuk om eens te zien, maar kun je daarna weer snel laten verstoffen. Dit live-album laat horen dat Royal Hunt ook live stevig hun mannetje staan met een performance die er niet om liegt.

Tracklist:
CD1:
1. Paper Blood
2. Time
3. The Mission
4. Never Give Up
5. Can’t Let Go
6. Last Goodbye
7. Follow Me
8. Cold City Lights

CD2:
1. Martial Arts
2. Surrender
3. Running Wild
4. Far Away
5. Lies
6. Wasted Time
7. Message To God
8. Epilogue
9. Long Way Home (acoustic bonus track)

DVD:
1. Paper Blood
2. Time
3. The Mission
4. Never Give Up
5. Can’t Let Go
6. Last Goodbye
7. Follow Me
8. Cold City Lights
9. Martial Arts
10. Surrender
11. Running Wild
12. Far Away
13. Lies
14. Wasted Time
15. Message To God
16. SK 983
17. Epilogue

Score: 85 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 25 november 2006

Koop dit album in

Meer Royal Hunt:

[ Terug naar de Album Reviews ]