Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Royal Hunt - Collision Course
Jaar van release: 2008
Label: Frontiers Records
Royal Hunt - Collision Course
Naast Yngwie Malmsteen kent Scandinavië nóg een muzikale dictator: keyboardspeler André Anderson. De man heeft al meer muzikanten versleten dan ik autobanden, en het schijnt geen gemakkelijk heerschap te zijn. Andersen heeft echter wél vreselijk veel talent, en een goede neus voor het kiezen van de juiste muzikanten. Voor dit album wist hij o.a. Mark Boals (who needs no further introduction) te strikken.

Het rare is dat men dit album de subtitel Paradox II meegeeft terwijl dat op het hoesje nergens te vinden is. Alleen, het biedt minstens dezelfde kwaliteit als Paradox, alweer uit 1996... Van begin tot eind weet dit (luister-)album te boeien, met hier en daar ingewikkelde maar toch toegankelijke melodietjes die zelfs een meezinggehalte hebben. Het epische Principles Of Paradox knalt de speakers uit, en ook Exit Wound is een ijzersterk nummer. Het is duidelijk dat kosten noch moeite zijn gespaard om een legendarisch album uit te geven. Als we de heer Andersen mogen geloven, was het opnameproces ook één groot feest, en dat hoor je terug op deze cd.
Het is bijna niet te beschrijven hoe goed deze cd in elkaar steekt. Wat ik persoonlijk jammer vindt is dat qua concept men het nodig vond om een duit in het zakje te doen waar het gaat om de tegenstellingen tussen Oost en West in de tegenwoordige tijd. Daar hebben we al genoeg mensen over gehoord en gezien.

Hoe je het ook draait of keert, deze cd is een must voor iedereen die wat complexere muziek kan waarderen, met flink wat power en veel muzikaliteit. Tel er bij op dat mannen als Ian Parry en Doogie White hun bijdrage aan deze schijf hebben afgeleverd en je zult na een paar luisterbeurten tot de conclusie komen dat dit een puike plaat is geworden. Half mei doet men de Benelux aan, dus als je je agenda zinvol wilt invullen, ga deze heren aan het werk zien! De website schijnt niet helemaal jofel te werken (ik kom op een vreemde pagina) dus pak MySpace er maar bij.

Tracklist:
1. Principles of Paradox
2. The First Rock
3. Exit Wound
4. Divide and Reign
5. High Noon at the Battlefield
6. The Clan
7. Blood In Blood Out
8. Tears of the Sun
9. Hostile Breed
10. Chaos A.C.

Score: 90 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 20 april 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Hans op 23-04-2008 om 21:31u

De officiële website werkt nu.