Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

Magica - Center Of The Great Unknown
Jaar van release: 2012
Label: AFM Records

Magica - Center Of The Great Unknown

Zelfs als ik denk dat Magica stilletjes mijn huis voorbij gaat, krijg ik alsnog met terugwerkende kracht Center Of The Great Unknown te recenseren. Aan de ene kant ben ik nooit onder de indruk geweest van deze band en sta ik dan ook niet te springen om een derde keer een recensie te schrijven, aan de andere kant ben ik erg benieuwd wat voor ontwikkeling een dergelijke groep precies heeft ondergaan in de afgelopen jaren.

Waarom de band al die tijd door vele recensenten onder 'gothic metal' wordt gegooid is me nog steeds een raadsel, aangezien de band toch echt al zo lang ik ze ken erg makkelijk in het gehoor liggende poppy power metal speelt. Op Center Of The Great Unknown is dit absoluut niet anders. Compleet in het verlengde van Dark Diary krijgen we makkelijk in het gehoor liggende liedjes voorgeschoteld waarbij Ana Mladinovici's vocalen de hoofdrol opeisen. In het verleden heb ik me altijd al kritisch over deze dame uitgelaten en ook dit keer is het niet veel anders, al moet ik toegeven dat er langzaam wel een vorm van verbetering te bespeuren is in haar zanglijnen. Het probleem blijft dat haar bereik te klein is om te imponeren en haar stemgeluid over het hele album poeslief is, waar wat afwisseling echt oh zo welkom is.

Het grootste euvel zit hem echter nog steeds in het feit dat Magica nergens echt boven de middelmaat uitspringt. Toegegeven, King Of The World en Step Into The Night zijn kleine lichtpuntjes en geven aan dat er wel degelijk potentie in de band zit, maar voor de rest zijn er weinig momenten die mij een warm gevoel geven. De productie is prima en het klinkt allemaal oh zo catchy, maar heel veel meer dan bij vlagen redelijke Songfestival metal krijgen we ook weer niet voorgeschoteld. Ergens is dit prima, ik kan me heel goed voorstellen dat er een publiek voor te vinden is, maar het is allemaal zo oppervlakkig.

Op naar het volgende album dan maar? De band zal het gezien het feit zij toch geregeld nieuwe albums uitbrengen niet voor niets doen. Mensen die houden van aanstekelijke poppy power metal met mierzoete, maar wel zuivere vocalen zullen zichzelf met Center Of The Great Unknown vast lekker bezig kunnen houden, voor mij is het wel weer even genoeg voor een jaar.

Tracklist:
1. Center Of The Great Unknown
2. Masterspell
3. King Of The World
4. Open
5. The Earth Is Young?
6. Step Into The Night
7. No Horizon
8. One Angry Gaia
9. Mark Of Cain
10. Under The Auroras
11. Daca 2012 (bonus)

Score: 68 / 100

Reviewer: Lennert
Toegevoegd: 30 oktober 2013

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Harko op 30-10-2013 om 22:41u
Score: 76 / 100

Zo komt deze review even laat zeg. Lijkt me dat deze onder de Retro Reviews had gemoeten.

Prima schijfje overigens, voor wat het is: Powermetal met Female Vocals.