Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Magica - Wolves & Witches
Jaar van release: 2008
Label: AFM Records

Magica - Wolves & Witches

Nog dagelijks baal ik ervan dat de chauffeur van onze vriendengroep die mij en mijn vriendin naar Helloween, Gamma Ray en Axxis zou rijden, zo laat aankwam dat ik laatstgenoemde band heb gemist. Niet alleen was ik benieuwd of de band live inderdaad zo sterk zou zijn als ik al vaker gehoord had, ook was ik erg nieuwsgierig naar hoe zangeres Ana Mladinovici van het Roemeense Magica gastzangeres Lakonia zou vervangen.

Waar Ana bij Axxis alleen ondersteunende vocalen deed, krijgt ze bij Magica alle zangpartijen toegedeeld, iets wat meteen ook het grootste minpunt van het album is. Mevrouw kan redelijk zingen, maar heeft een uiterst iel stemgeluid bij haar verder niet bijster interessante zangpartijen. Wegens dat gebrek aan kracht kan haar stem daarnaast voornamelijk in de hoogte een uitschieter maken waarbij de luisteraar zichzelf toch de vraag stelt of dat nu wel of niet vals was. De muzikale ondersteuning is wel solide met enkele aardige gitaarsolo’s, maar zorgt verder nergens voor echt vuurwerk, waardoor Wolves & Witches geen moment het kader van Nightwish-kloon ontstijgt.

Wat deze band meer nodig heeft zijn interessantere composities die wat verder reiken dan mid-tempo, met keyboards overgoten popmetal liedjes. Aan de ene kant vind ik het moeilijk deze band af te kraken, omdat het wel allemaal oh zo sympathiek over komt, de productie best goed is en het enkele malen best catchy op een goede manier klinkt, maar aan de andere kant moet ik eerlijk blijven en toegeven dat ik melodieuze metal met vrouwenzang al zoveel malen beter en avontuurlijker heb gehoord. Wolves & Witches is helaas een matig product geworden, die slechts voor de diehard vrouwenzang liefhebbers misschien de moeite waard is.

Tracklist:
1. Don’t Wanna Kill
2. They Stole The Sun
3. Hold On Tight
4. Hurry Up Ravens
5. Maiastra
6. Dark Secret
7. Just For 2 Coins
8. Until The Light Is Gone
9. Chitaroptera
10. Mistress Of The Wind

Score: 60 / 100

Reviewer: Lennert
Toegevoegd: 22 november 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]