Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Exploded - Gather All Destructive Strength EP
Jaar van release: 2013
Label: Eigen beheer
Exploded - Gather All Destructive Strength EP
Hoe een review te beginnen over een Rotterdamse metalband? De havenstad aan de Maas heeft een leuke scene. De Baroeg is een prima zaal met een goede programmering, er zijn leuke festivalletjes en zo kan ik nog wel even doorgaan. De leden van Exploded zullen het er vast mee eens zijn. Ik herken zowaar enkele gezichten van feestjes van Rotterdamse vrienden en omdat ik er graag onbezorgd mijn pilsjes wil blijven nuttigen, zal ik het beleefd houden.

De EP Gather All Destructive Strength is het eerste wapenfeit van de band die sinds 2010 opereert. Volgens hun eigen profiel op Facebook vonden ze dat na ruim twee jaar de tijd er rijp voor was. Dan ga ik er ook maar gemakshalve van uit dat de drang om de wereld af te reizen en voor volle arena’s te spelen niet heel groot is. Dat is een prima insteek. De EP laat horen dat we te maken hebben met ervaren muzikanten die een degelijk potje thrash metal kunnen spelen. Lokaal kan het best wat worden, maar eerlijk gezegd is er niets waar ik stijl van achterover sla.

Grootste minpunt is wat mij betreft de zang. Dat klinkt toch als iemand die zonder verdoving ter plekke zijn eigen voet amputeert. Om die reden ben ik geneigd het instrumentale Intro als beste song uit te roepen, maar een nummer als The Wolf en Born To Thrash hebben best hun momenten. Volgens het boekje worden op de juiste momenten tempoversnellingen of een andere riff ingezet. De muziek verveelt dan ook niet snel en wellicht dat je Exploded binnenkort het voorprogramma ziet vullen van de wat grotere thrash metalacts. De EP is gratis te downloaden op hun eigen website.

Tracklist:
1. Intro
2. Pay And Die
3. Master
4. The Wolf
5. Born To Thrash

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 24 oktober 2013

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Een Metalfan op 24-10-2013 om 20:19u

Heb even geluisterd. Muziek : goed. zang...jammer maar toch beter opteren voor iemand anders