Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

19-10-2020

Hacride - Back To Where You've Never Been
Jaar van release: 2013
Label: Indie Recordings

Hacride - Back To Where You've Never Been

Het Franse Hacride heb ik altijd een warm hart toegedragen. Ook al sloegen niet al hun albums even hard in, het niveau van de inmiddels ruim tien jaar oude band heeft nooit te wensen overgelaten. Ik heb steevast het vertrouwen gehad dat het kon. Dat ze me een album lang bij de strot zouden grijpen. En dat vertrouwen wordt beloond met Back To Where You've Always Been.

Misschien is het het nieuwe bloed (nieuwe zanger en nieuwe drummer), maar ik zit van begin tot eind op het puntje van mijn stoel; luister alleen dat intro al... Goed, we hebben er dan ook wel even op moeten wachten; Lazarus stamt immers alweer uit 2009, maar dan hebben we ook wat! Back To Where You've Never Been is de culminatie van datgene waar de band voor staat.

En waar de band voor staat mag intussen toch geen verrassing meer zijn: Recht voor zijn raap technische progdeathmetal. En dan met zo'n heerlijke, moderne productie; alle stukjes vallen op hun plaats. Wie verknocht was aan de stem van Samuel Bourreau moet wellicht even wennen aan zijn vervanger Luis Roux, maar zijn stembanden produceren juist dat beetje extra dynamiek dat de sound van Hacride nodig heeft. Roux is veel diverser. Niet alleen in zijn stemgebruik, maar ook qua mogelijkheden en dat geeft deze plaat net dat beetje extra cachet dat het nodig heeft.

De band zelf is en passant ook dynamischer gaan spelen. Hier en daar wordt, wellicht ietwat goedkoop, leentjebuur gespeeld bij het hippe djent-gebeuren, maar eigenlijk gaat dat alleen op voor de staccatoriffjes die de band hier tentoonspreidt Maar daar moet niet te zwaar aan getild worden. Het blijft vooral het eigen geluid van de Fransozen dat o zo lekker geëvolueerd is. Van de geweldige groovelandschappen in Synesthesia tot de gecontroleerd agressieve, hardcore-achtige stukken in Ghosts Of The Modern World. Die overigens moeiteloos overgaan in gelaagde duels tussen drummer en gitarist. En dan het bijna acht minuten klokkende Requiem For A Lullaby...

Ik kan eigenlijk maar een adviesje geven: kopen deze plaat.

Tracklist:
1. Introversion
2. Strive Ever To More
3. Synesthesia
4. Overcome
5. Edification Of The Fall
6. To Numb The Pain
7. Ghosts Of The Modern World
8. Requiem Of A Lullaby

Score: 90 / 100

Reviewer: Wouter
Toegevoegd: 26 juni 2013

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Hacride - Back To Where You've Never Been
Reactie van Een Metalfan op 26-06-2013 om 20:24u

Goede muziek maar wanneer ik die zanger hoor vreselijk wat heb ik een hekel aan dat soort hardcore hysterisch gebrul dat wat afgewisseld met weer zo'n gay stemmetje.Puur smaakverschil maar ik vind dat veel goeie bands hier verkeerd gebruik van maken.