Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2020

Sybreed - God Is An Automaton
Jaar van release: 2012
Label: Listenable Records
Sybreed - God Is An Automaton
Er zijn soms van die bands die ontegenzeggelijk het potentieel in zich hebben om tot een topband uit te groeien, maar waarbij het er nooit helemaal uit komt. Het Zwitserse electro-metalgezelschap Sybreed viel wat mij betreft altijd een beetje in die categorie. Antares, het eerste album voor een groter publiek, klonk bij vlagen al veelbelovend. Opvolger The Pulse Of Awakening bevatte een handvol ijzersterke songs, maar wist door de onnodig lange speelduur niet op alle fronten te overtuigen. Met de vierde full length God Is An Automaton (de derde alweer via Listenable Records) moet het dan echt gaan gebeuren.

Het mag gezegd worden: qua sound en productie klinkt dit album als de spreekwoordelijke (Zwitserse) klok. Vol, vet en modern, dat zijn de kernwoorden die op God Is An Automaton van toepassing zijn. Wat mij na enkele luisterbeurten echter vooral heuglijk stemt, is het feit dat de nummers op deze plaat veel meer uitgebalanceerd klinken dan voorheen. Daar waar vooral de voorganger The Pulse Of Awakening op sommige momenten nogal wisselvallig was, kan ik op deze telg niet direct een nummer aanwijzen dat overbodig is.

Opener Posthuman Manifesto maakt direct duidelijk waar Sybreed voor staat: enorm vette, groovende moderne metal met een flinke scheut industrial, verpakt in catchy nummers die zich snel in je hersenpan nestelen. Het niveau blijft hoog, maar enkele nummers schieten er toch wel echt bovenuit. Voorbeelden zijn het futuristische, met vette electro aangezette Red Nova Ignition, dat heerlijk uit de speakers knalt, en het met stoere breakcore (Venetian Snares) doorspekte Challenger. Maar zelfs de tien minuten durende, slepende afsluiter Destruction And Bliss weet de aandacht vast te houden.

Zoals veel bands tegenwoordig, beroept ook Sybreed zich regelmatig op cleane vocalen, die met name bij de refreinen hun intrede doen. Het is niet vernieuwend, maar gelukkig wel goed uitgevoerd (No Wisdom Brings Solace is een mooi voorbeeld). Dat geldt eigenlijk ook wel voor de gehele plaat. Met God Is An Automaton heeft Sybreed dan ook eindelijk het moddervette album weten te maken dat al jaren in de lucht hing.

Tracklist:
1. Posthuman Manifesto
2. No Wisdom Brings Solace
3. The Line Of Least Resistance
4. Red Nova Ignition
5. God Is An Automaton
6. Hightech Versus Lowlife
7. Downfall Inc.
8. Challenger
9. A Radiant Daybreak
10. Into the Blackest
11. Destruction And Bliss

Score: 82 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 10 februari 2013

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Sybreed - God Is An Automaton
Reactie van Damien op 11-02-2013 om 17:38u

Goed om te horen/lezen :) Ga hem binnekort eens checken!

Sybreed - God Is An Automaton
Reactie van Bastiaan op 13-02-2013 om 12:43u
Score: 72 / 100

Niet helemaal aan mij besteed, maar best een aardig album.

Sybreed - God Is An Automaton
Reactie van Rein op 14-02-2013 om 16:02u

Ga ik checken ! Vond eerste album top en daarna twee mindere albums. Maar zeker even luisteren dus !