Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Y&T - Live At The Mystic
Jaar van release: 2012
Label: Frontiers Records
Y&T - Live At The Mystic
Elk jaar geeft Y&T een speciale show voor trouwe fans en in 2011 was dat in Petaluma, California, in het Mystic Theatre. Deze show is standaard binnen no time uitverkocht, en waarschijnlijk om de fans te plezieren (en de kas te spekken) zijn deze concerten in november 2011 opgenomen met als doel deze opnamen als de zoveelste dubbele live-cd uit te brengen. Nu kunnen Meniketti en consorten bij veel rockliefhebbers een potje breken (inclusief mijzelf), dus vooruit dan maar.

Uiteraard is het heerlijk om de band de vele klassiekers nog maar eens een keer te horen spelen. Eén ding valt enorm op: Meniketti is niet bij stem. Verkouden, of nu echt sleet op de stem, ik weet het niet maar het klinkt als afbreuk doend aan de goede live-reputatie die de band nog steeds geniet. Ik kan het niet vergelijken met de laatste optredens die Y&T in Nederland heeft gegeven, maar ik vind het erg jammer om te horen dat zijn stem niet is wat 'ie zou moeten zijn. Ook van het laatste album Facemelter wordt een vijftal nummers gespeeld, en zo ook één van Meniketti's solonummers, Until The Next Time.

Wederom een mooie live-compilatie van oud en nieuw werk die de fans zeer zeker zal plezieren, en goed dat Frontiers dit heeft opgepikt. Ik hoorde onlangs (ze zijn eigenlijk net het land uit) dat ze volgend jaar weer terugkomen naar Nederland. Dat komt omdat wij gewoon van Y&T houden, oud en versleten of niet, maakt geen zak meer uit. Toch?

Tracklist:
CD1:
1. Prelude
2. On With The Show
3. Black Tiger
4. Dirty Girl
5. Mean Streak
6. Girl Crazy
7. Shine On
8. Blind Patriot
9. Winds Of Change
10. Straight Thru The Heart
11. Gonna Go Blind
12. Surrender
13. I'm Coming Home

CD2:
1. Hungry For Rock
2. Dont Wanna Lose
3. Dont Bring Me Down
4. Hurricane
5. I Believe In You
6. Eyes Of A Stranger
7. Rescue Me
8. Squeeze
9. Forever

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 29 november 2012

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Johnny op 30-11-2012 om 14:12u

Begin 80 las ik in de aardschok dat er een onderschatte groep was de Yesterday & Today heette. Hun 2 albums kocht ik voor een prikie in de uitverkoopbak. Ik was meteen verkocht. Daarna brachten ze onder de naam Y&T het album Earthsheaker uit. Een regelrechtte klassieker. Ook het album daarna Black Tiger was goed. Ik dacht toen nog dat ze het helemaal zouden gaan maken. Daarna ben om een of andere rede afgehaakt (er kwamen toen veel goede groepen op). Y&T zijn één van die groepen die voldoende kwaliteit hebben maar het toch niet gemaakt hebben net zoals in mindere mate dan Mothers Finest. Erg frustrerend voor Meniketti

Reactie van appie op 01-12-2012 om 09:36u
Score: 85 / 100

vreemd dat Y&T nooit bij het grote publiek is doorgebroken.
Ze zijn in mijn ogen een van de grote drie van de amerikaanse hardrock samen met kiss en van halen, en doen echt niet onder voor deze bands toch zijn de andere 2 mega groot geworden en is y&t blijven hangen in een gemiddelde populariteit.
zelfs bands uit hetzelfde genre die keer op keer rotzooi uitbrengen zoals motley crue en bon jovi zijn y&t ver voorbij gestreefd en dat moet zeker frustrerend wezen.
Ja op deze live plaat is Meniketti jammer genoeg slecht bij stem wat inmiddels ook wel aan zijn leeftijd zal liggen anders was de score zeker op 100 punten gekomen

Reactie van Johnny op 01-12-2012 om 19:13u

@Appie. Ja vreemd sommige groepen zijn veel minder goed (slecht?) en zijn beroemd. Ik had ook altijd gedacht dat ze erg beroemd zouden worden. Sommige groepen hebben het aan zichzelf te danken door de commericiele toer optegaan (Saxon) en daarna kunnen ze niet meer terug.
Ik denk ook dat je op het juiste moment op de juiste plaats moet zijn (Guns 'n'Roses)