Enquête

Wat is jouw favoriete blackmetalgerelateerde song?

Bathory – A Fine Day To Die
Behemoth – Ov Fire And The Void
Burzum – Dunkelheit
Carach Angren – When Crows Tick On Windows
Celtic Frost – Circle Of The Tyrants
Cradle Of Filth – From The Cradle To Enslave
Darkthrone – Transilvanian Hunger
Deafheaven – Dream House
Deströyer 666 – I Am The Wargod
Dimmu Borgir – Progenies Of The Great Apocalypse
Dissection – Where Dead Angels Lie
Emperor – I Am The Black Wizards
Immortal – Withstand The Fall Of Time
Kvelertak – Mjød
Marduk – Panzer Division Marduk
Mayhem – Freezing Moon
Mercyful Fate – Satan's Fall
Primordial – Empire Falls
Samael – Baphomet's Throne
Satyricon – Mother North
Taake – Myr
Venom – Black Metal
Wiegedood – Ontzieling
Windir – Journey To The End
een andere blackmetalgerelateerde song, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

    9 januari:
  • Hexis
  • Shadow Of Intent, Aversions Crown, Angelmaker, The Last Ten Seconds Of Life en Distant
Kalender
Vandaag jarig:
  • Aaro Koponen (Nailed Coil) - 34
  • Dennis Dunaway (Alice Cooper) - 75
  • Fabian Merkt (Coronatus) - 39
  • Paul H. Landers (Rammstein) - 57

Vandaag overleden:
  • Matt Williamson (Power Of Omens) - 2006
  • Nicholas "Razzle" Dingley (Hanoi Rocks) - 1984
Concertreview

Y&T
Op 25 juni 2009 in Boerderij, Zoetermeer
Een review door Edo
Y&T, oftewel Yesterday & Today, werd opgericht in 1974. Zanger/gitarist Dave Meniketti en bassist Phil Kennemore zijn de band al die jaren trouw gebleven. Jaren waarin grote successen werden geboekt met albums als Earthshaker (1981), Mean Streak (1983) en het live-album Open Fire uit 1985. Toch dateert het laatste studio album van de uit de Bay Area afkomstige hardrockers alweer uit 1997. Dat weerhoudt de band er natuurlijk niet van om het 35-jarig jubileum uitgebreid te vieren met een daverend optreden in de Zoetermeerse Boerderij, de zaal waar drie jaar terug de dvd Live: One Hot Night werd opgenomen.

Vanaf het begin van de show is het duidelijk dat de band er zin in heeft en er 'another hot night' van wil maken. Ook het publiek, dat bij openingsband Dejafuse (waarvan je hier een recente review vindt) nog wat stilletjes voor zich uit staarde, begint los te komen. De handen gaan regelmatig de lucht in, er wordt hartstochtelijk meegezongen en elk nummer wordt beloond met luid applaus. De vier bandleden staan ondertussen ieder met een grote glimlach te spelen of hun leven er van af hangt. Het enthousiasme en het uitstekende geluid in de redelijk gevulde Boerderij zorgen op voorhand al voor een geslaagd optreden.

Het is echter een wonder dat Mike Vanderhule er vanavond bij is. De drummer brak twee dagen eerder in Duitsland zijn pols en kan derhalve zijn linkerarm niet gebruiken. Of hij Def Leppard-drummer Rick Allen heeft gebeld voor advies is niet bekend, maar Vanderhule maakt er het beste van en hoewel je natuurlijk wel het verschil hoort, zal niemand klagen over zijn inzet. De Jack Daniel’s die hij regelmatig te voorschijn tovert zal hem ongetwijfeld door deze ‘moeilijke’ periode heen helpen.

Zonder een onlangs uitgekomen album wordt deze warme avond gevuld met oude nummers als Open Fire, Mean Streak, Lipstick And Leather en Looks Like Trouble. Ze worden allen zeer overtuigend gebracht, waarbij vooral het gitaarspel van Meniketti van ongekende hoogte is. De precisie in zijn lange solo's is werkelijk ongeëvenaard. Als Meniketti ergens halverwege de show om onbekende reden het podium verlaat, grijpt gitarist John Nymann zijn kans en laat onder begeleiding van de overige bandleden horen ook een aardig potje te kunnen zingen. Niet veel later keert Meniketti weer terug en wordt het reguliere programma hervat. Na een kleine twee uur verlaat de band onder luid applaus het podium van de Boerderij om korte tijd later terug te keren voor Forever en natuurlijk Rescue Me, waarin Meniketti’s gitaar het begeeft, maar een andere snel gevonden is. Dan zit het er toch echt op en kunnen de aanwezigen buiten napraten over een heerlijk hardrockoptreden van een grandioze band.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2021 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.