Enquête

Wat is jouw favoriete song uit het jaar 1982?

Accept – Fast As A Shark
Accept – Princess Of The Dawn
Anvil – Metal On Metal
Asia – Heat Of The Moment
Golden Earring – Twilight Zone
Iron Maiden – Hallowed Be Thy Name
Iron Maiden – Run To The Hills
Iron Maiden – The Number Of The Beast
Judas Priest – The Hellion/Electric Eye
Judas Priest – You've Got Another Thing Comin'
Kiss – I Love It Loud
Manowar – Battle Hymn
Mercyful Fate – A Corpse Without Soul
Metallica – Hit The Lights
Motörhead – Iron Fist
Picture – Lady Lightning
Rainbow – Stone Cold
Rush – Subdivisions
Scorpions – Blackout
Survivor – Eye Of The Tiger
Vandenberg – Burning Heart
Venom – Black Metal
Whitesnake – Here I Go Again
Y&T – Forever
een andere kraker uit 1982

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 22-10-2023.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andy Cairns (Therapy?) - 58
  • Ben Sotto (Heavenly) - 43
  • David Coverdale (Whitesnake) - 72
  • Frank Ferreira (Helstar) - 58
  • Jeremiah Riley (Lucifixion) - 46
  • Rhett Forrester (Riot)† - 67
Review

Zonaria - Arrival Of The Red Sun
Jaar van release: 2012
Label: Listenable Records
Zonaria - Arrival Of The Red Sun
Al bij de release van het debuutalbum Infamy And The Breed droeg de melodieuze deathmetalband Zonaria een belofte in zich. Die kwam er bij dat debuut en het snel hierop volgende The Cancer Empire nog niet volledig uit, ondanks de onmiskenbaar aanwezige kwaliteiten. Beide albums stonden vol met vet klinkende, licht futuristische death metal met flink wat invloeden van Mors Principium Est, Scar Symmetry en Hypocrisy. Qua performance doet de band vooral denken aan namen als Behemoth en Crionics.

Gewapend met een flinke portie live-optredens en een bak ervaring, verscheen eerder dit jaar het belangrijke derde album van Zonaria. Het beestje heeft de naam Arrival Of The Red Sun meegekregen. Na twee aardig ontvangen albums wordt het tijd om écht te knallen, moet de band gedacht hebben, want vanaf het titelnummer waarmee wordt geopend, krijgt de luisteraar een flinke opdonder. De moddervette productie, het bombastische toetsenwerk en de loodzware, bulderende (en tegelijkertijd verrassend transparante) grunt van frontman Simon Berglund zorgen voor een overdonderend totaalgeluid.

Gelukkig is de fantastische productie niet bedoeld om de aandacht af te leiden van een stel ongeïnspireerde composities. Integendeel: het vele touren van Zonaria lijkt zijn vruchten te hebben afgeworpen. De band musiceert niet alleen strakker dan ooit, er zijn ook nog eens behoorlijke compositorische stappen gezet. Er wordt voortdurend gestrooid met epische, meeslepende, Hypocrisy-achtige melodielijnen. De invloed van Hypocrisy is ook terug te horen in de melodieuzere, ietwat tragere nummers als Silent Holocaust (dat mij doet denken aan het eersteklas album The Arrival door zijn slepende, enerverende melodielijnen) en Desert Storms (luister maar eens naar de epische, semi-cleane zanglijnen).

Het absolute hoogtepunt is echter toch wel het alles verzengende The Blood That Must Be Paid, dat in het refrein zelfs aan het geweldige Ex Deo doet denken. Wat een enorm stoer nummer is dit geworden! Arrival Of The Red Sun is dan ook een enorm gaaf, hedendaags klinkend werkstuk, waarin Zonaria erin geslaagd is om tien vette, imponerende composities neer te pennen. Dit gaat live ongetwijfeld voor zwiepende hoofden zorgen!

Tracklist:
1. Arrival Of The Red Sun
2. Silent Holocaust
3. Gunpoint Salvation
4. Liberation Zero
5. The Blood That Must Be Paid
6. Desert Storms
7. A Lullaby To Those Still Alive
8. Full Spectrum Dominance
9. My Vengeance Remains
10. Face My Justice

Score: 84 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 25 september 2012

Zonaria - Arrival Of The Red Sun
Reactie van Jo. Stiband op 02-10-2012 om 21:19u
Score: 83 / 100

Eens met de reviewer, lekker hoor

Zonaria - Arrival Of The Red Sun
Reactie van CARLO op 17-11-2012 om 18:05u

Yep,goeie plaat !!!!!

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.