Enquête

Serj Tankian zou er geen probleem mee hebben als System Of A Down hem zou willen vervangen door een andere leadvocalist. Vind jij dat de groep Tankian moet vervangen?

Ja, als dat betekent dat er eindelijk een nieuw studio-album komt
Ja, als dat betekent dat de band vaker in de Benelux gaat optreden
Ja, want Tankians vocalen zijn sowieso de zwakke schakel in de band
Ik vind het best, want Tankians werk buiten SOAD is toch interessanter
Nee, Serj Tankian is een essentieel element van System Of A Down
Nee, de groep moet juist gitarist/vocalist Daron Malakian vervangen
Nee, de groep moet juist bassist Shavo Odadjian vervangen
Nee, de groep moet juist drummer John Dolmayan vervangen
Het maakt mij niet uit, ik blijf sowieso wel fan van SOAD
Het maakt mij niet uit, SOAD is toch allang over zijn hoogtepunt
Het maakt mij niet uit, ik heb überhaupt geen interesse in die band
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Kalender
Vandaag jarig:
  • Brian May (Queen) - 77
  • Martin Powell (Cradle Of Filth) - 51
  • Robb Flynn (Machine Head) - 56
  • Russell Allen (Symphony X) - 53
  • Tom Gabriel Fischer (Celtic Frost) - 61
Review

Zonaria - Infamy And The Breed
Jaar van release: 2007
Label: Pivotal Rockordings
Zonaria - Infamy And The Breed
Zonaria is alweer een nieuwe band uit de immer groeiende Zweedse kweekvijver van melodieuze death metalbands. Na drie demo’s achtte het onbekende label Pivotal Rockordings de tijd rijp om het debuutalbum van deze band uit te brengen. Zal het deze band lukken om het hoofd boven water te houden?

Om kort te zijn: dat zal moeilijk worden, maar dat heeft helemaal niet te maken met de kwaliteit van deze band. Het grootste probleem van Zonaria is namelijk de originaliteit. De band maakt moderne, licht futuristisch aandoende, melodieuze death metal in het straatje van Scar Symmetry en Mors Principium Est, aangevuld met een flinke schep Hypocrisy Totaal niet origineel dus. Maar het is wel allemaal verdomde strak en oerdegelijk uitgevoerd. Nummers als The Last Endeavour, The Armageddon Anthem en Attending Annihilation (waarop Christian Älvestam van Scar Symmetry overigens de cleane zang voor zijn rekening neemt) klinken buitengewoon catchy en professioneel.

Een ander pluspunt is de geweldige productie, die tegelijkertijd droog en krachtig is, met loodzwaar gitaarwerk en strak klinkende drums. De subtiel ingezette keyboards geven het geheel bovendien een krachtig zetje in de rug..Uiteindelijk hink ik dus een beetje op twee gedachten bij de beoordeling van dit album. Aangezien het echter een debuutalbum betreft, geef ik de band het voordeel van de twijfel. Want eigenlijk is dit gewoon een moddervet klinkend modern metalalbum waarop prima gemusiceerd wordt. Op het volgende album zou een iets origineler geluid echter niet verkeerd zijn, anders dreigt Zonaria te verzuipen in de grote hoeveelheid aan releases die binnen dit subgenre op de markt gegooid wordt.

Tracklist:
1. Infamy
2. The Last Endeavour
3. Pandemic Assault
4. The Armageddon Anthem
5. Rendered In Vain
6. Image Of Myself
7. Evolution Overdose
8. Attending Annihilation
9. Descend Into Chaos
10. Ravage The Breed
11. The Black Omen
12. Everything Is Wasteland

Score: 78 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 12 november 2007

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.