Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-07-2020

Skeletonwitch - Forever Abomination
Jaar van release: 2011
Label: Prosthetic Records
Skeletonwitch - Forever Abomination
Het jaar 2011 was een geweldig jaar voor thrash metal. Niet alleen brachten oudgedienden als Destruction, Onslaught en Artillery nieuwe platen uit, ook nieuwelingen als Evile en Vektor pikten een graantje mee met lekkere schijfjes. Forever Abomination van het Amerikaanse Skeletonwitch mag in dat rijtje niet ontbreken, want ook deze vierde plaat van dat gezelschap luistert lekker weg.

De mannen brengen opnieuw een portie furieuze thrash metal met veel black metalinvloeden. Dat uit zich bijvoorbeeld in de ietwat dof ingemixte krijszang, maar ook een groot aantal melodieuze riffs wijzen duidelijk naar dat genre. Het is die afwisseling die deze plaat tot een plezierige aangelegenheid maakt. Op sommige momenten mosht de band er lekker op los (Choke Upon Betrayal), terwijl andere songs door duistere gitaarstukken en snelle drumsalvo's meer aan black metal doen denken. Opvallend is dat de jengelende tremeloriffs prima samengaan met de robuustere thrashriffs. Zo opent het sterke Erased And Forgotten met een lekkere blastbeat, waarna de band soepel overschakelt naar een thrashy riff om vervolgens weer in hyperspeed mode terug te keren.

Productioneel knallen de nummers lekker uit de boxen, al had de zang wat feller mogen klinken. Hoewel brulboei Chance Garnette op gezette tijden ook wat grunts laat horen, is zijn krijszang toch ietwat vlakjes. Voor de rest valt er eigenlijk weinig aan te merken op dit werkje. Het is gesneden koek vol pakkende ritmes, lekkere riffs en prettig in het gehoor liggende gitaarsolo's. Ingewikkeld wordt het nooit, maar Skeletonwitch heeft de zaken goed voor elkaar. Catchy, strak en gemeen, zoals ferme black/thrash metal hoort te klinken.

Tracklist:
1. This Horrifying Force (The Desire to Kill)
2. Reduced To The Failure Of Prayer
3. Of Ash And Torment
4. Choke Upon Betrayal
5. Erased And Forgotten
6. The Infernal Resurrection
7. Rejoice In Misery
8. Cleaver Of Souls
9. Shredding Sacred Flesh
10. Sink Beneath Insanity
11. My Skin Of Deceit

Score: 78 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 12 januari 2012

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]