Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-02-2020

Acheron - Tribute To The Devil's Music
Jaar van release: 2003
Label: Black Lotus Records
Acheron - Tribute To The Devil's Music
Het is niet een gewoonte van mij om me, door middel van een recensie, negatief te uiten over collega-muziekjournalisten, maar bij deze wil ik toch even het oordeelsvermogen van Aardschok's Roman Hödl in twijfel trekken. In het juni nummer noemt hij dit tribute album van Acheron namelijk min of meer een schande, en de bijhorende 10 punten spreken boekdelen. Nu is "Tribute to the Devil's Music" weliswaar een vrij matig en overbodig album, maar met veel van de kritieken van meneer Hödl kan ik het gewoon niet eens zijn.

In de eerste plaats noemt hij Acheron een black metal band, wat bepaald niet overeenkomt met het legioen aan aardige death metal platen die de Amerikaanse band de afgelopen 10+ jaar heeft uitgebracht. Daarnaast beschuldigt hij zanger Vincent Crowley ervan niet te kunnen zingen, en de drummers ervan dat ze de hele tijd breaks te laat inzetten. In andere woorden: hij vind Acheron maar een prutband. Nou zijn de gruntvocalen van Crowley niet bepaald geschikt voor nummers als "Black Sabbath" (Black Sabbath), "War Machine" (Kiss) en "Devil's Child" (Judas Priest) -- wat hij in het geval van Priest's nummer in het boekje ook toegeeft --, op de kwaliteit van zijn grunts heb ik niets aan te merken. En Jonathan Lee mag dan niet een geweldige drummer zijn, over Tony Laureano (oa Angelcorpse en Nile) en Richard Christy (oa Death en Iced Earth) moet je gewoon je bek houden! Verder vind ik Acheron's versies van "Evil Dead" (Death), "Dawn of Meggido" (Celtic Frost), "Raise the Dead" (Bathory) en "Countess Bathory" (Venom) gewoon best goed klinken. En Maiden's "Wrathchild" mag in handen van Acheron dan niet al te boeiend klinken, het is nog altijd beter dan de versie die Six Feet Under opnam voor het alom gewaardeerde "A Tribute to the Beast".

Maar… ik ben zeker niet tevreden over dit album. In de eerste plaats zie ik er het nut niet van in om een album met alleen maar covers op te nemen. Iced Earth deed het recentelijk, en dat resulteerde weliswaar in een zeer aardige compilatie, maar als death metal bands death metal versies van zuiver gezongen nummers op gaan nemen, loopt het bijna altijd uit op het bewijs dat gruntvocalen de benodigde melodieuze mogelijkheden van missen. Zoals verwacht zijn de death/thrash nummers van "Tribute to the Devil's Music" best aardig, en de rest saai en oninteressant. Het verbaast me dat Acheron zo verstandig is geweest om een instrumentaal nummer van Mercyful Fate te coveren.
Daarnaast is de geluidskwaliteit van de overgrote meerderheid aan tracks niet om over naar huis te schrijven. Het geluid klinkt wat zwak, waardoor de muziek de benodigde kracht mist. Het moet voor een band als Acheron toch echt beter kunnen.

Ik ben bang dat "Tribute to the Devil's Music" voor de meeste metalliefhebbers een zeer irrelevante release is, met uitzondering van de échte fans van Acheron (waarvan ik betwijfel dat er veel in Nederland rondlopen). Mijn evaluatie van dit album is dan ook 50/100, en mijn evaluatie van de Roman Hödl's recensie 10/100.

Tracklist:
1. Black Sabbath (Black Sabbath)
2. Evil Dead (Death)
3. Dawn of Meggido (Celtic Frost)
4. Wrathchild (Iron Maiden)
5. Flag of Hate (Kreator)
6. (Don't Need) Religion (Motörhead)
7. Room of Golden Air (Mercyful Fate)
8. War Machine (Kiss)
9. Raise the Dead (Bathory)
10. Devil's Child (Judas Priest)
11. Countess Bathory (Venom)
12. Ave Satanas

Score: 50 / 100

Reviewer: Patrick T.
Toegevoegd: 2 juli 2003

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Acheron - Tribute To The Devil's Music
Reactie van Een_Metalfan op 02-07-2003 om 15:03u

Een baan bij de Aardschok kan je nu wel op je pens schrijven Summoner. :)

Acheron - Tribute To The Devil's Music
Reactie van Wolfgard op 21-07-2003 om 22:34u
Score: 45 / 100

ik ben het hier wel mee eens... en waarom zou Summoner dezelfde mening moeten hebben om in een goed straatje te blijven bij Aardschok...hij mag best z'n mening geven over het feit dat hij het niet eens was met die review... flauwe opmerking dat prima review van een matige plaat