Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-01-2021

Steak Number Eight - All Is Chaos
Jaar van release: 2011
Label: Eigen beheer

Steak Number Eight - All Is Chaos

"I say, your head is shaped like a banana", aldus het intro van All Is Chaos, de nieuwste schijf van Steak Number Eight die thans zijn eerste rondjes draait in mijn cd-speler. Het is een tijd geleden dat ik van onze zuiderburen iets dermate interessants te horen kreeg. Maar er wordt patsboem met allerlei zware gitaarriffs gesmeten of het niets is. En wat een variatie!

Die variatie wordt vooral duidelijk uit de referenties die u vindt in bands als Deftones, Isis, Kylesa en natuurlijk hun eigen landgenoten van Amen Ra. Dat ligt nogal uit elkaar, en toch worden ze moeiteloos gecombineerd. Uitgedrukt in genres komt het kwartet dan ook uit op postrock/-metal en sludge met daaroverheen een fijn laagje noise.

Net als de muziekstijlen, schieten de vocalen ook echt alle kanten op. Grunts, screams, clean... you name it. En toch heeft Steak Number Eight een eigen smoel, met een duidelijk herkenbaar geluid. Zwaar maar toch fris en dat niet in de laatste plaats door de blinkende heldere productie die in handen was van Matt Bayles (o.a. Mastodon, Pearl Jam) in zijn eigen Red Roon studio in Seattle.

Zoals met elke muzieksoort, kan ik natuurlijk ook hier inkoppen dat je 'ervan moet houden', maar dat gaat voor deze plaat sterker op dan voor de meeste, want dit genre spreekt nou eenmaal slechts een beperkt publiek aan. Dat is mooi, goed en prettig, want daarmee blijven de showtjes intiem, intens en heftig. Ik ben dan ook enorm nieuwsgierig hoe de heren het er live van af brengen en kijk uit naar een optreden hier in de buurt. Kom maar op!

Tracklist:
1. Dickhead
2. Pyromaniac
3. The Calling
4. Black Fall
5. Stargazing
6. Track Into The Sky
7. Trapped
8. Man Vs. Man
9. Drowning In Your Blood
10. The Perpetual

Score: 89 / 100

Reviewer: Wouter
Toegevoegd: 20 juni 2011

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Steak Number Eight - All Is Chaos
Reactie van Bastiaan op 20-06-2011 om 22:17u
Score: 77 / 100

Lekker plaat, met als uitschieters de openingstrack en Track into the sky (mooie uitgesponnen brug/einde!)

Steak Number Eight - All Is Chaos
Reactie van KoenM op 21-06-2011 om 18:44u

Van het weekend nog mee samengespeeld. Aardig showtje in Sas van Gent, goed songmateriaal en sterk gebracht. Goede frontman ook, alleen de twee andere jongetjes op het podium moeten nog wel wat groeien om tegelijkertijd aan geloofwaardigheid te winnen. Kunnen ze zelf niks aan doen natuurlijk en neem ik de band ook niet kwalijk want ze doen het verder goed en drijven zeker niet op de gimmick dat ze jong zijn. Alleen dit soort muziek vereist wel een soort van maturiteit op het podium om het geloofwaardig te brengen.