Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

12-06-2021

Steak Number Eight - The Hutch
Jaar van release: 2013
Label: Indie Recordings

Steak Number Eight - The Hutch

Steak Number Eight is terug. In 2010 roemde ik dit Belgisch stel jonge honden al om hun vaardigheid totaal verschillende genres tot een geheel te smeden en tegelijkertijd een herkenbaar en eigen geluid aan de man te brengen. Dat is op The Hutch niet anders.

Net als bij All Is Chaos zijn ook nu referenties aan Deftones, Isis en Kylesa op hun plaats. De Amen Ra-kant is echter wat meer naar de achtergrond verdwenen. Daar is namelijk een flinke dosis Torche/Pelican voor in de plaats gekomen. In het algemeen klinkt deze plaat dus minder ruig, maar daarmee wel meer doordacht.

Wat dat betreft betaalt de podiumervaring die de heren de afgelopen jaren hebben opgedaan zich uit. Deze nieuwe plaat klinkt een stuk volwassener dan All Is Chaos. Afgewogen en stabiel, maar zonder monotonie, ploegt dit gezelschap in elf tracks al sludgend een weg. Een weg door diverse landschappen die leidt langs prachtige rotspartijen en watervallen, maar ook over de eindeloze, en troosteloze pampa.

Het enige manco aan deze plaat is dat hij wat minder verrassend is dan All Is Chaos. Wellicht ook door de relatief hoge verwachtingen. Toch slepen de zuiderburen met gemak een dikke acht in de wacht. Helaas heb ik de mogelijkheid nog niet gehad om de heren live te aanschouwen, maar nummers als Push Pull en Exile Of Our Marrow zie ik maar al te graag eens ten tonele gevoerd worden. The Hutch is een van de betere releass van 2013 tot nu toe!

Tracklist:
1. Cryogenius
2. Black Eyed
3. Photonic
4. Push Pull
5. Pilgrimage Of A Black Heart
6. Exile Of Our Marrow
7. The Shrine
8. Slumber
9. Ashore
10. Rust
11. Tearwalker

Score: 85 / 100

Reviewer: Wouter
Toegevoegd: 24 mei 2013

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Wouter Vandeweyer op 24-05-2013 om 15:13u
Score: 85 / 100

Beste release tot nu toe van SN8. Beter in het oor liggend als de vorige, maar daarom niet minder stevig. Zitten behoorlijke stevige partijen in... Inderdaad wat minder Amen Ra, maar ik denk dat het in hun geval enkel in hun voordeel gaat uitdraaien. Zij hebben (in België) zeker niet de "cult"-status van the Ra, waardoor ze beter met andere (en meer toegankelijke) muziek op de proppen kunnen komen. En dat hebben ze bij deze ook gedaan. Ook klinkt het niet alleen meer volwassen, het oogt ook allemaal wat "ouder". Rustigere lay-out, beter gekozen titels (vorige cd stond "dickhead" als titel???), ... Een zeer geslaagd vervolg van wat ze aan het doen zijn. Ga zo door!

Reactie van gilly op 27-05-2013 om 15:04u
Score: 90 / 100

Helemaal mee eens, een prachtige en goeie p)laat, zit goed in elkaar. Ik heb ze bezig gezien tijdens de cd voorstelling in Kortrijk. Live zijn de nummers sterk! Je moet ze live beleven. Ze hadden daar trouwens een engelse groep mee die in London hoge ogen gooit maar die mannen hadden veel zelfvertrouwen en capsones en 1 nummer waar al de rest van hun nummers een doordrukje van waren. Nogal een verschil met steak n8