Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Demonaz - March Of The Norse
Jaar van release: 2011
Label: Nuclear Blast Records
Demonaz - March Of The Norse
Een tweede album van I? Quorthon terug uit de dood? Dat waren de eerste gedachten die opkwamen toen March Of The Norse de revue passeerde. Het blijkt echter te gaan om de man die achter de schermen een voorname hoeveelheid van het Immortalmateriaal schrijft. Vanwege een blessure opereert de Noor al enige jaren niet meer op de voorgrond. Stoppen met gitaarspelen en nummers schrijven, bleek echter geen optie. Door de jaren heen verzamelde hij songs die niet geschikt waren voor de hoofdband en zodoende ligt dit album in de schappen.

Het is duidelijk te horen dat Demonaz een van de hoofdverantwoordelijke songschrijvers bij Immortal is. Hoewel zijn soloplaat een stuk melodieuzer en slepender van aard is, doen veel riffs en zanglijnen aan die andere groep denken. Demonaz klinkt wellicht wat minder ruig dan Abbath, maar hij heeft wel eenzelfde dreunende manier van zingen. De hoofdmoot van de plaat wordt echter gevormd door epische riffs en ritmes die sterk doen denken aan het werk van Bathory. Raakvlakken met black metal zijn er ook nog, maar die zijn eigenlijk op een hand te tellen. In tegenstelling tot I laat Demonaz de rock-'n-roll invloeden grotendeels achterwege en wordt de ruggengraat vooral gevormd door een tradtionelere metalaanpak.

De sterkste songs van het album staan aan het begin. Zowel All Blackened Sky, het titelnummer en het stoere A Son Of The Sword zijn uitstekende composities. Demonaz en zijn studiomaatjes Ice Dale (gitaar en bas) en Armagedda (drums) doen nergens te moeilijk en vertrouwen vooral op een lading effectieve gitaarriffs, aangezet met bijzonder pakkende ritmes. Zo herbergt de albumopener (na de intro) wel een heel erg lekkere riff die als een plunderende viking aan land komt en even snel weer verdwenen is.

Wat mij betreft is March Of The Norse een heerlijk werkstuk geworden. De plaat bevat sterke melodieën, goede songs en steekt qua spel overal strak en vloeiend in elkaar. Demonaz laat zich niet verleiden tot valse zanglijnen (zoals Abbath dat deed op Between Two Worlds) en brult de boel op een eerlijke manier aan elkaar. Voor wie op zoek is naar een combinatie tussen pakkende refreinen, een aan Bathory refererende sfeer, mooie gitaarsolo's en erg sterke riffs, is deze soloschijf een absolute aanrader.

Tracklist:
1. Northern Hymn
2. All Blackened Sky
3. March Of The Norse
4. A Son Of The Sword
5. Where Gods Once Rode
6. Under The Great Fires
7. Over The Mountains
8. Ode To Battle
9. Legends Of Fire And Ice

Score: 83 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 30 mei 2011

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Sander op 30-05-2011 om 19:17u
Score: 87 / 100

Wat een heerlijk album!

Reactie van Carlo op 30-05-2011 om 20:54u
Score: 95 / 100

Daar ben ik het helemaal mee eens , als Immortal en Bathory fan was ik erg benieuwd hoe het album zou klinken , geweldig dus !!!!!
Sterk album !

Reactie van Carlo op 30-05-2011 om 21:09u

Jeroen wat dacht je van Under The Great Fires en Legends Of Fire And Ice , geweldig toch , by the way ; goeie review !!!!!!!!!!

Reactie van marcel op 31-05-2011 om 11:41u

Albumhoes van het jaar!!!!! Vet gaaf!!!!

Reactie van DARKPURENESS op 01-06-2011 om 20:29u

YEAH , I DEFENITELY LIKE THIS ALBUM A LOT , IT'S GOT SOME GREAT BATHORY INFLUENCES , EXCELLENT !!!!!!!!!!!!!!!!

Reactie van Blacker op 02-10-2011 om 15:41u
Score: 90 / 100

heerlijk album !
alleen mocht Demonaz zijn stem wat agressiever gebruikt hebben