Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

Triosphere - The Road Less Traveled
Jaar van release: 2010
Label: AFM Records
Triosphere - The Road Less Traveled
Is het echt vier jaar geleden dat Onwards uitkwam? Ik zal eerlijk toegeven dat ik dit album niet zo lang in mijn bezit heb, maar had niet gedacht dat deze (debuut)plaat al zo oud is. Enfin, de Noorse band is terug met nieuw werk en dat kan ik alleen maar toejuichen. De frisse heavy metal van het debuut kan ik nog altijd goed waarderen.

Over The Road Less Travelled kan ik heel duideljik zijn, want het is een meer dan waardige opvolger van Onwards. Nog steeds lekkere heavy metal met progressieve trekjes, maar het geheel klinkt speelser en bevat meer afwisseling. Een ander belangrijk verschil is gemaakt door de komst van tweede gitarist Tor Ole Byberg, waardoor de sound veel voller is. De drummer komt af en toe erg zenuwachtig over, maar het gitaarduo Silver/Byberg schudt om de haverklap sterke partijen uit de mouw. Watcher en Worlds Apart zijn daar goede voorbeelden van.

Ida Haukland is in ieder geval uitgegroeid tot één van mijn favoriete metalzangeressen. Ze zingt met veel meer pit dan alle dames in het symfo/gothic genre, zonder als een regelrecht viswijf te klinken die je in de death/thrash metal vaak tegen komt. Eerlijk is eerlijk, de concurrentie is helaas zwak. Aan de andere kant is Ida gewoon een uitstekende frontvrouw die deze Noorse band naar een hoger niveau tilt.

Hopelijk weet Triosphere met The Road Less Traveled een groter publiek te bereiken. De overgang van Facefront naar AFM Records is in ieder geval een grote stap in de goede richting. De nieuwe schijf bevat prima songs die misschien geen krakers zijn, maar samen verdomd goed wegluisteren. Triosphere is een prima band waar nog te weinig rekening mee wordt gehouden. Dit album zal de eerste keer weinig potten breken, maar je geduld zal worden beloond.

Tracklist:
1. Ignition
2. Driven
3. Human Condition
4. Death Of Jane Doe
5. Marionette
6. The Road Less Travelled
7. The Anger And The Silent Remorse
8. Watcher
9. 21
10. Worlds Apart
11. The Last Haven

Score: 85 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 20 juni 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Dennis op 22-08-2010 om 23:27u
Score: 90 / 100

Zeer goed album, de band is duidelijk gegroeid sinds het vorige album.

Reactie van Nicolas op 30-03-2011 om 10:15u
Score: 95 / 100

Absolute topband en geweldige cd, ik had werkelijk geen idee dat een femalefrontedband zo geweldig kon klinken, alle zoetsappigheid is ver weg, aanrader voor mensen die van snelle power/lichtelijk progressief/lichtelijk tharsh metal houden