Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Tesla - Live In Europe 2009
Jaar van release: 2010
Label: Frontiers Records
Tesla - Live In Europe 2009
Tesla weet sinds een aantal jaren Nederland (en Europa) weer te vinden, en dat was te merken want de laatste optredens van de heren werden prima bezocht, en hun show in Zoetermeer in 2008 stond me nog helder voor de geest. Dit is niet echt hun eerste live album, en ik zal me beperken tot een globale indruk, omdat we denk ik wel mogen stellen dat dit gewoon een kwalitatief goede band is.

Sinds ik de band live heb gezien ben ik een bewonderaar van gitarist Frank Hannon geworden. Ook zanger Jeff Keith weet zijn publiek (in dit geval het Spaanse publiek) zeker te boeien, al klinkt zijn iele stem voor sommigen niet erg lekker.. Het spel op dit album is redelijk op orde, het klinkt lekker, er is hoorbaar weinig aan gesleuteld, en dat siert de band.

De opnamekwaliteit is iets anders; die klinkt me in de oren als een PA-tape die iets is bijgeschaafd. Maar goed, het livesfeertje druipt ervan af en daar is zo'n album dan ook voor bedoeld, denk ik dan. Meer dan 80 minuten is lekker lang, en songs als I Wanna Live, Modern Day Cowboy, Hang Tough en Signs luisteren heerlijk weg. Qua tracklist heeft de band een mooi evenwicht gevonden van oud en nieuw werk en ook dát zien we wel eens anders.

Alles bij elkaar tellend is dit weer een lekker schijfje geworden. Ik moet zeggen dat ik na hun DVD gezien te hebben wel de indruk heb dat Tesla voor een niet onbelangrijk deel ook een visuele band is. Of die DVD was gewoon verrekte goed, dat kan ook..

Tracklist:
1. Forever More
2. I Wanna Live
3. Modern Day Cowboy
4. Heaven's Trail
5. What a Shame
6. Shine Away
7. Love Song
8. What You Give
9. The Way It Is
10. Breakin' Free
11. Hang Tough
12. So What!
13. Signs
14. Lil' Suzie
15. Into the Now

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 29 mei 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]