Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

19-10-2021

Tesla - Comin' Atcha Live! (dvd)
Jaar van release: 2008
Label: Frontiers Records
Tesla - Comin' Atcha Live! (dvd)
In 2008 wist Tesla nog met enig gemak de Zoetermeerse Boerderij te vullen, waar een enthousiast (en goed voorverwarmd) publiek de band tegemoet trad als ware het verloren godenzonen. Wat me toen al is opgevallen is dat de band een zeer professionele show wist neer te zetten (dat was aan de hand van de soundcheck overigens allesbehalve te verwachten, maar dat terzijde) en ook het muzikale vakmanschap was zeer in orde. Derhalve kon het haast niet fout gaan met deze dvd.....

...En dat ging het ook niet. Een perfect gemonteerde dvd, opgenomen in Maplewood, Minnesota, met een uitstekend geluid. Ook al zijn het alweer wat oudere kerels, ze zijn redelijk mobiel. Frank Hannon (overigens een groot fan van Peter Frampton) verbaast me met strakke riffs en goede solo's maar met name akoestich, Troy Luccketta is gewoon een goede drummer, en zanger Jeff Keith (net 50 geworden in oktober) is nog steeds de kraai van de band, soms klinkt hij zó iel dat het bijna gaat vervelen. Jongeling Dave Rude (sinds 2006 bij de band) op gitaar is op het podium een beetje de coole gozer en bassist Brian Wheat pompt de ritmesectie samen met Troy op tot een solide muur.

Naast een bloemlezing uit het omvangrijke oeuvre van de band komt UFO's Rock Bottom nog aan bod in de Tesla-uitvoering zoals we die kennen van het album Real To Reel, en een hommage van Tesla aan de voor hen beste liveplaat ooit. Speciale vermelding voor het akoestische duel dat beide gitaristen uitvoeren voor Love Song, en het voor gitaarliefhebbers interessante stukje over Tesla's instrumentarium.

Tesla laat hier zien dat het vroegere gejubel over de band's doorbraak (Mechanical Resonance) terecht is geweest. Wat een liveband ! Van mij mogen ze weer snel terugkomen. Deze dvd is een must have voor Tesla-fans en rockers die wel houden van een energiek optreden met goede muzikanten.

Tracklist:
1. Comin' Atcha Live
2. What A Shame
3. Modern Day Cowboy
4. Miles Away
5. Heaven's Trail
6. Mama's Fool
7. Hang Tough
8. Dear Pvt. Ledbetter
9. Paradise
10. Love Song
11. What You Give
12. Song And Emotion
13. Heaven 911
14. Freedom Slaves
15. Rock Bottom
16. Into The Now
17. Signs
18. Little Suzi
19. Edison's Medicine

Score: 90 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 25 januari 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]