Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

    25 februari:
  • Atheist, Cadaver, Hideous Divinity, From Hell en Typhus
Kalender
Vandaag jarig:
  • João Paulo Martins (Ramp) - 50
  • Miika Juhani Hostikka (Sinamore) - 43
  • Ricardo Confessori (Shaman) - 53

Vandaag overleden:
  • Bruce Corbitt (Rigor Mortis) - 2019
Review

Sauron - True Hate Embodiement
Jaar van release: 2001
Eindelijk een band van Nederlandse bodem die weten waar Black Metal voor staat! Na de Black Metal van de lokale Cradle-klonen is dit een welkome afwisseling. Sauron maakt Black Metal zoals het bedoelt is. Qua stijl is de band te plaatsen tussen Darkthrone, Marduk en Zyklon B. Vergeleken met Sauron is een band zoals Liar of Golgotha zo traag als dikke stront, en Cirith Gorgor valt ook in het eindeloze niets vergeleken bij het oorverdovende geweld van deze M-CD.
De steenharde riffs van Sunless zijn een vervloeking voor het oor en na het beluisteren van deze M-CD voel je je alsof je door een Panzertank bent overreden. Dat komt mede door Ludas' vakwerk in hakwerk, de drums zijn aanzienlijk verbeterd sinds de demo. Ook Demster's basgitaar is nu wat beter te horen, dit komt ook door de ongewoon goede (in Black Metal begrippen) productie. De vocalen zijn deze keer zonder effecten opgenomen en Eclipse bewijst dat ook zonder knoppenkermis een boodschap kan worden over gebracht; in dit geval een nihilistisch stukje Black Metal van een half uur, waarin er verschillende -uiteraard duistere- onderwerpen ter sprake komen. Erg levendig en beeldend vertellen de heren over massamoord, atoomoorlogen en dode babies.

Een stuk harder dan hun demo: Death Tiranny War Blasphemy, en een stuk beter geproduceerd ook. Als kritiek kan alleen maar opschrijven dat de sfeervolle, langzamere stukken bijna niet meer voorkomen op de M-CD, terwijl deze bijv. op de demo nog wel te horen zijn. Of je dat als kritiek moet beschouwen ligt natuurlijk ook aan je smaak. Als je houd van een allesverwoestend sonisch inferno, een schurfthekel hebt aan je ouders of de buren of gewoon van lomp hakwerk houd is Sauron's nieuwe M-CD een aanrader.

(Sauron: Eclipse: Vocals + Guitar /Sunless: Guitar / Demster: Bass / Ludas: Drums)

Score: 70 / 100

Reviewer: Nauthiz
Toegevoegd: 24 juli 2001

Meer Sauron:

Sauron - True Hate Embodiement
Reactie van een op 24-07-2001 om 13:42u
Score: 10 / 100

Om eerlijk te zijn vind ik deze review een soort parodie op blackmetal zelf, niet? "een vervloeking voor het oor" "door een Panzertank bent overreden" ...wat een fantasie sommige mensen wel niet hebben. "Erg levendig en beeldend vertellen de heren over massamoord, atoomoorlogen en dode babies" ....over verheerlijking van geweld gesproken. "Als je houd van een allesverwoestend sonisch inferno, een schurfthekel hebt aan je ouders of de buren of gewoon van lomp hakwerk houd is Sauron's nieuwe M-CD een aanrader" Ik betwijfel of er meer dan 20 cd's verkochten worden. Sauron is trouwens wel een cool personage uit "In de Ban van de Ring" van Tolkien. Maar daar hou ik het maar bij. greetz

Sauron - True Hate Embodiement
Reactie van een op 07-08-2001 om 17:11u
Score: 100 / 100

Oh oh oh wat zijn we weer lekker moreel bezig! Een zekere "een"(erg leuke nickname trouwens) vond het blijkbaar nodig om te gaan zitten zeuren over "verheerlijking van geweld". Tsjonge jonge, onder welke grafsteen heb jij gelegen de afgelopen vijftien jaar? Je klinkt als een reutelende 65 plusser, die rochelend verteld dat het vroeger allemaal beter was. Ten tijde van de Beatles ofzo. Godverdomme, natuurlijk is Black Metal een verheerlijking van geweld. Het HOORT geen positieve invloeden te hebben, geen aparte invalshoek of goede boodschap. En zo'n "fantasievolle" (*grinnik*) schrijfstijl leest toch een stuk beter weg dan die droge gort van jou. "Black Metal is the audial essence of Evil". En dan over de M-CD van Sauron. Dat er meer als twintig verkocht zijn, moge duidelijk zijn, daar de heren van Sauron binnenkort op de planken staan naast Carpathian Forest en Destroyer 666. Dus EERST luisteren, dan pas zeiken. Te koop op alle Sauron-concerten. "Humanity is a disease, we are the cure" Nauthiz.

Sauron - True Hate Embodiement
Reactie van Slayer op 10-08-2001 om 13:11u
Score: 50 / 100

Heeft de Nederlandse band wel auteursrechten gevraagd op de naam 'Sauron'? Want ik denk als Tolkien Enterprises hier lucht van krijgt, deze band toch problemen zal krijgen.

Sauron - True Hate Embodiement
Reactie van Een_Metalfan op 22-12-2001 om 16:11u
Score: 90 / 100

Sauron is een van de weinige Nederlandse blackmetal bands die op dit kwaliteitsniveau in dit genre opereert. Niet alles is nog perfect, en na horen van het nieuwere werk zowel in hun oefenruimte als live on stage kan ik iedereen verzekeren dat de nummers een tikkeltje complexer geworden zijn en dat er weer wat meer variatie inzit, mede door de herintreding van wat langzamere slepende stukken. Deze MCD is een behoorlijk degelijk product, daar hoef je geen blackmetal kenner voor te zijn. De intresse naar de volledige CD is in ieder geval behoorlijk gewekt. Wil je een interview met Sauron lezen om wat meer over deze band te weten te komen, surf dan naar: http://www.quintessence.sh/article.asp?artikelid=86 Groeten, Ruud & Quintessence

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.