Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

10-05-2021

Sauron - The Channeling Void
Jaar van release: 2006
Label: Carnal Records
Sauron - The Channeling Void
Met The Channeling Void heeft Sauron wederom een zwart metalen krachtpatser losgelaten op het black metal minnend publiek. Het via Carnal Records (dat ook bands als Craft en Arckanum onder contract heeft staan) uitgekomen album is tot nu toe de meest afwisselende schijf van dit misanthropische gezelschap.

Waar de band in het verleden vaak naast Marduk neergezet werd, lijkt deze vergelijking hedentendage niet meer op te gaan. Sauron heeft een vrij eigen sound ontwikkeld, waar binnen het black metal geweld dat op de luisteraar wordt afgevuurd de nodige ruimte is voor lichte nuances die pas opvallen bij het vaker luisteren van het album. Natuurlijk beschikt The Channeling Void over het nodige blastgeweld, echter gaat men ook wat epischer te werk en zijn de nummers langer uitgesponnen. Nummers als het hysterische en verstorende Secrets Divine en het afsluitende Cognose Semitas Meas laten zien tot welke veelzijdigheid Sauron in staat is.

De productie van The Channeling Void is vrij gruizig uitgevallen, vooral op het gebied van de gitaren en de zang. De band creëert hierbij een lekker ouderwets en smerige sfeer, zonder echter oudbakken te klinken. Sauron biedt ons op The Channeling Void weer duidelijk black metal kwaliteit van de bovenste plank. Het is het tot nu toe meest volwassen en uitgewerkte album van de band.

Tracklist:
1. Know My Word Is His
2. Crowning the Swarm
3. Secrets Divine
4. Council of the Impious (Vicarius Filii Dei)
5. Deformed Source of Creation
6. The Great Destroyer
7. 7
8. Cognosce Semitas Meas

Score: 84 / 100

Reviewer: Jan
Toegevoegd: 24 maart 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Sauron - The Channeling Void
Reactie van sammath op 27-03-2007 om 08:47u
Score: 90 / 100

geweldig album

Sauron - The Channeling Void
Reactie van Fred op 29-03-2007 om 12:53u
Score: 95 / 100

Sauron bewijst met dit album dat zij tot de betere black metal bands behoren. Alle lof voor Ludas en consorten. 666 greetings Fred