Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

17-06-2021

Callenish Circle, Sauron en Flesh Made Sin
Op 7 december 2003 in Mezz, Breda
Een review door Tonnie
Op de zondag zijn er regelmatig wel ergens optredens, om je weekend mee af te sluiten. Vaak dan laat in de middag of vroeg in de avond, zodat je toch nog met een enigzins frisse kop op maandag op je werk of school kan verschijnen. Zo ook in Breda. Zondag 7 december speelden Callenish Circle, Sauron en Flesh Made Sin daar, in de Mezz.

De Mezz is een nieuwe zaal, speciaal gebouwd voor optredens. De buitenkant mag er dan vreemd uit zien (het heeft wat weg van een hoop stront, om eerlijk te zijn), maar aan de binnenkant is het best mooi. De zaal is ongeveer een kwart cirkel, met in de punt het podium. Gebouwd voor optredens, dus buiten hoor je praktisch niks van wat er binnen gebeurt, en binnen heb je overal goed zicht op het podium.

Goed, dan de optredens die zondag. Als eerste stond Flesh Made Sin op het podium. Een half uurtje later dan eigenlijk de bedoeling was, en ze speelden ook iets korter geloof ik, ongeveer een half uurtje stonden ze op het podium. De band produceerde een lekker potje beukende thrash van eigen bodem, met onder andere nummers van de Masterwork In Blood mini-cd. Het geluid was wel ok, en de band speelde zeker niet slecht, maar tijdens de gitaarsolos veranderde het meer in 1 grote brij van lawaai, wat soms nergens meer op leek. Afgezien daarvan was het goed om aan te horen.

Na een tijdje kwam Sauron dan het podium op. Corpsepaint, zwarte troep over hun armen, omgekeerde kruizen. Black metal dus. En de gitarist leek wel verdomd veel op de zanger van Flesh Made Sin... Black metal is niet echt iets waar ik snel warm voor loop, en Sauron heeft daar niks aan veranderd. Het geluid was een stuk slechter dan bij Flesh Made Sin, en de cover van Mayhem waar ze mee eindigden deed Mayhem zeker geen eer aan.

Als hoofdact deze dag was er het Limburgse Callenish Circle. Eerder dit jaar brachten ze hun vierde album uit, en nu de tours er op zitten doen ze nog hier en daar een optredentje voordat ze met wat nieuws beginnen. Zo ook dus deze zondag, in Breda. Van hun My Passion // Your Pain album kwamen onder meer Forsaken en het trage (maar o zo lekkere) What Could Have Been voorbij. Net als Sauron sloot ook Callenish Circle af met een cover. Bij CC was het Out Of The Body van Pestilence, wat ook op hun meest recente album staat. Echter, in tegenstelling tot Sauron was bij Callenish Circle het geluid een stuk beter, en stonden ze wel enthousiast op het podium. De melodieuse death/thrashmetal die CC speelt ging er goed in bij het publiek, maar jammergenoeg kwam pas bij het voorlaatste nummer (Obey Me) een kleine pit op gang. Het was gewoon niet erg druk, en niemand leek het aan te durven om dat eerder die dag al te beginnen zo voor het podium. Na een klein uurtje zat het optreden van Callenish Circle er alweer op, maar ik heb me er prima mee vermaakt.

[ Terug naar de Concert Reviews ]