Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

01-03-2021

Valkyrja - Contamination
Jaar van release: 2010
Label: Metal Blade Records

Valkyrja - Contamination

Trouwe lezers van mijn recensies en forumposts zullen wel weten dat ik zeer ontoegankelijke en chaotische black metal niet schuw. Sterker nog, in de loop der jaren heeft dat soort muziek mijn voorkeur gekregen. Als recensent kom ik echter vaak ook andere vormen van black metal tegen. Zo ook het Zweedse Valkyrja.

Deze band maakt makkelijk in het gehoor liggende black metal. Het is allemaal niet bijster origineel en spannend, maar het luistert lekker weg. Ondanks de toegankelijkheid heeft men wel een vleugje duisternis weten te bewaren. De nummers zijn redelijk afwisselend. Dit album is naar mijn mening echt zo eentje van het soort dat vooral in de smaak zal vallen bij mensen die net beginnen met black metal of dat genre niet zo vaak luisteren.

Te oordelen naar de recensie van een van mijn collega’s op deze site en de nummers op MySpace heeft Valkyrja ten opzichte van het vorige album The Invocation of Demise een flinke dosis rauwheid en originaliteit laten vallen. Jammer! Nu klinkt men als een van de vele bands die duidelijk geïnspireerd zijn door bands als Watain en Ondskapt, maar duidelijk dat niveau niet halen.

Valkyrja had beter de oude stijl kunnen aanhouden, daar had best nog wat leuks in gezeten. Nu komt men niet verder dan een album dat best om aan te horen is, maar ook niet veel meer dan dat.

Tracklist:
1. Advent...
2. Oceans To Dust
3. Catharsis (Contaminate The Earth)
4. Solstice In Withdrawal
5. Laments Of The Destroyed
6. Ambience Of The Dead
7. The Womb Of Disease
8. Welcoming Worms
9. A Cursed Seed In The World
10. The Adversarial Incentive Within All

Score: 70 / 100

Reviewer: Nynke
Toegevoegd: 13 april 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Valkyrja - Contamination
Reactie van Santtu op 15-04-2010 om 14:51u
Score: 85 / 100

Echt wel een tof album! Zeker Ambience of the Dead is een lekker liedje!

Valkyrja - Contamination
Reactie van Een Metalfan op 04-08-2011 om 14:16u

Vlak Oceans to Dust, Catharsis en Womb of Disease niet uit. Vind ik stuk voor stuk ook zeer geslaagde nummers die ik keer op keer luisteren kan.
Waarom deze review overigens door een andere persoon is gedaan dan voor The Invocation of Demise snap ik niet. Want dat het album vooral in de smaak zou vallen bij mensen die net met black metal beginnen vind ik absoluut niet waar. Ik luister toch al zeker een jaar of 16 naar black metal dus ik neem aan dat ik mezelf dan geen beginner meer hoef te noemen. Jammer.