Enquête

Wat is jouw favoriete song uit het jaar 1982?

Accept – Fast As A Shark
Accept – Princess Of The Dawn
Anvil – Metal On Metal
Asia – Heat Of The Moment
Golden Earring – Twilight Zone
Iron Maiden – Hallowed Be Thy Name
Iron Maiden – Run To The Hills
Iron Maiden – The Number Of The Beast
Judas Priest – The Hellion/Electric Eye
Judas Priest – You've Got Another Thing Comin'
Kiss – I Love It Loud
Manowar – Battle Hymn
Mercyful Fate – A Corpse Without Soul
Metallica – Hit The Lights
Motörhead – Iron Fist
Picture – Lady Lightning
Rainbow – Stone Cold
Rush – Subdivisions
Scorpions – Blackout
Survivor – Eye Of The Tiger
Vandenberg – Burning Heart
Venom – Black Metal
Whitesnake – Here I Go Again
Y&T – Forever
een andere kraker uit 1982

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 22-10-2023.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andy Cairns (Therapy?) - 58
  • Ben Sotto (Heavenly) - 43
  • David Coverdale (Whitesnake) - 72
  • Frank Ferreira (Helstar) - 58
  • Jeremiah Riley (Lucifixion) - 46
  • Rhett Forrester (Riot)† - 67
Review

Valkyrja - The Invocation Of Demise (re-release)
Jaar van release: 2009
Label: Metal Blade Records

Valkyrja - The Invocation Of Demise (re-release)

Twee jaren geleden bracht Valkyrja hun debuut The Invocation Of Demise uit. Omdat de band bij Metal Blade getekend heeft, was een re-release van dit album natuurlijk te verwachten. Valyrja speelt op dit album redelijk gemakkelijk in het gehoor liggende black metal. Agressieve vocals, veel snelheidswisselingen met razende uitschieters, een aardig massief geluid en een gelikte productie, jullie kennen het wel. Bands met omschrijvingen als deze zijn vaak niet de meest boeiende, maar schijn kan bedriegen.

Naast dat Valkyrja stevig uit kan halen, heeft de band ook redelijk wat diepgang en heerlijke sferen te bieden. The Invocation Of Demise bevat enkele nummers die zo’n goed uitgewerkte sfeer hebben, dan het kippenvel je op je armen springt en je uit volle borst mee wilt brullen. The Vigil is daar één van. In dit nummer laten deze Zweden langzame, stuwende black horen, met een enorme punch. Op veel momenten doet dit nummer zeer denken aan bepaalde stukken op Marduk’s Nightwing en ik verdenk Valkyrja er dan ook van dit album als inspiratie voor The Vigil te hebben gebruik. Niets dan lof voor Valkyrja overigens, want het nummer heeft een geheel eigen gezicht.

In andere nummers laat Vakyrja weer een heel ander geluid horen, of eigenlijk geluiden, want The Invocation Of Demise zit vol plotselinge sfeerveranderingen en uit het niets opduikende afwisseling. De overgang tussen het agressieve Twilight Revelation en het daaropvolgende melodieuze On Stillborn Wings, is erg opvallend. Zeker als daarna het geweld weer aantrekt en je dan met een mengeling van beide stijlen van doen hebt. Zo weet Valkyarja keer op keer weer te verrassen. De band heeft dan ook met The Invocation Of Demise een pracht van een album op zijn naam staan.

Groot gelijk dus dat Metal Blade besloot tot een re-release, kopen die hap! Voor wie het album al heeft, heeft de band nog een verrassing in petto: de opvolger Contamination zou halverwege januari uit moeten komen.

Tracklist:
1. Origin Reversed
2. As Everything Rupture
3. Plague Death
4. The Vigil
5. Twilight Revelation
6. On Stillborn Wings
7. Sinister Obsession
8. Purification And Demise
9. Frostland

Score: 85 / 100

Reviewer: Erik
Toegevoegd: 2 december 2009

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.