Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-02-2021

Valkyrja - The Invocation Of Demise (re-release)
Jaar van release: 2009
Label: Metal Blade Records

Valkyrja - The Invocation Of Demise (re-release)

Twee jaren geleden bracht Valkyrja hun debuut The Invocation Of Demise uit. Omdat de band bij Metal Blade getekend heeft, was een re-release van dit album natuurlijk te verwachten. Valyrja speelt op dit album redelijk gemakkelijk in het gehoor liggende black metal. Agressieve vocals, veel snelheidswisselingen met razende uitschieters, een aardig massief geluid en een gelikte productie, jullie kennen het wel. Bands met omschrijvingen als deze zijn vaak niet de meest boeiende, maar schijn kan bedriegen.

Naast dat Valkyrja stevig uit kan halen, heeft de band ook redelijk wat diepgang en heerlijke sferen te bieden. The Invocation Of Demise bevat enkele nummers die zo’n goed uitgewerkte sfeer hebben, dan het kippenvel je op je armen springt en je uit volle borst mee wilt brullen. The Vigil is daar één van. In dit nummer laten deze Zweden langzame, stuwende black horen, met een enorme punch. Op veel momenten doet dit nummer zeer denken aan bepaalde stukken op Marduk’s Nightwing en ik verdenk Valkyrja er dan ook van dit album als inspiratie voor The Vigil te hebben gebruik. Niets dan lof voor Valkyrja overigens, want het nummer heeft een geheel eigen gezicht.

In andere nummers laat Vakyrja weer een heel ander geluid horen, of eigenlijk geluiden, want The Invocation Of Demise zit vol plotselinge sfeerveranderingen en uit het niets opduikende afwisseling. De overgang tussen het agressieve Twilight Revelation en het daaropvolgende melodieuze On Stillborn Wings, is erg opvallend. Zeker als daarna het geweld weer aantrekt en je dan met een mengeling van beide stijlen van doen hebt. Zo weet Valkyarja keer op keer weer te verrassen. De band heeft dan ook met The Invocation Of Demise een pracht van een album op zijn naam staan.

Groot gelijk dus dat Metal Blade besloot tot een re-release, kopen die hap! Voor wie het album al heeft, heeft de band nog een verrassing in petto: de opvolger Contamination zou halverwege januari uit moeten komen.

Tracklist:
1. Origin Reversed
2. As Everything Rupture
3. Plague Death
4. The Vigil
5. Twilight Revelation
6. On Stillborn Wings
7. Sinister Obsession
8. Purification And Demise
9. Frostland

Score: 85 / 100

Reviewer: Erik
Toegevoegd: 2 december 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]