Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  27 januari:
 • Bullet For My Valentine
 • 29 januari:
 • Ann My Guard en Kingfisher Sky
 • Fleddy Melculy en Rise A Thousand
 • Up The Irons
 • 30 januari:
 • Deathstars
 • 2 februari:
 • Deathstars
 • Harakiri For The Sky
 • Swallow The Sun en Avatarium
  27 februari:
 • Napalm Death, Doom, Siberian Meatgrinder en Show Me The Body
 • Suffocation, Belphegor, Hate, Necrosy en Skaphos
Kalender
Vandaag jarig:
 • Janick Gers (Iron Maiden) - 65
 • Markus Kekoni (Masterstroke) - 40
 • Mike Patton (Faith No More) - 54
 • Scott Leach (Crystal Ball) - 49
Review

Evile - Infected Nations
Jaar van release: 2009
Label: Earache Records
Evile - Infected Nations
Het moet drie à vier jaar geleden zijn dat ik begonnen ben met het luisteren naar Evile. Nog altijd koester ik de All Hallow’s Eve EP, want het was de eerste retro thrashact waar ik kennis mee maakte. Daarbij is het een werkje, waarbij elk nummer klopt. Een kleine teleurstelling moest ik verwerken met Enter The Grave toen bleek dat er toch een aantal wat simpele nummers op staan. Desondanks kan ik nog steeds erg genieten van nummers als Killer From The Deep en For Those Who Are About To Die.

Twee jaar na Enter The Grave slingert Evile een nieuwe plaat op de markt en in die tijd heeft Evile een behoorlijk ander gezicht gekregen. Het is gedaan met de rechttoe aan thrash, waarbij regelmatig leentjebuur werd gespeeld bij Metallica, Slayer en Exodus. De band heeft hard gewerkt aan een eigen geluid en dat betekent dat de muziek een stuk ingewikkelder en vooral een stuk volwassener klinkt. De invloeden van Metallica zijn nog wel aanwezig. Vooral Master Of Puppets zal voor Infected Nations van grote invloed zijn geweest.

Infected nations is technisch gezien stukken interessanter dan zijn voorganger. De broertjes Drake zijn lekker op dreef. Riffs wisselen op hoge snelheid af, evenals sfeervolle passages. Matt had daarbij af en toe het geheel wel iets gepassioneerder mogen inzingen. Het geluid is in ieder geval uitstekend en ik kan niet wachten om nieuwe krakers als Now Demolition en Genocide live vertolkt te zien worden. Metamorphosis en in het bijzonder Hundred Wrathful Deities vormen twee prachtige afsluiters door de logge, doch sterke riffs en fantastisch soleerwerk van Ol’ Drake.

Het moge duidelijk zijn dat ik, als redelijk ervaren thrasher, Infected Nations een zeer aangenaam plaatje vindt. Maar voor een doorbraak bij het grote publiek vrees ik het ergste. Velen zullen het een langdradig album met te weinig afwisseling vinden. Op één na klokken alle nummers ruim boven de vijf minuten. Het is geen makkelijk album, maar wie hier de moeite voor wil doen, zal daar zeker de vruchten van plukken.

Tracklist:
1. Infected Nation
2. Now Demolition
3. Nosophoros
4. Genocide
5. Plague To End All Plagues
6. Devoid Of Thought
7. Time No More
8. Metamorphosis
9. Hundred Wrathful Deities

Score: 86 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 13 september 2009

Evile - Infected Nations
Reactie van Een Metalfan op 14-09-2009 om 21:42u

toch wel een van de meestbelovende thrashbands voor de komende jaren!

Evile - Infected Nations
Reactie van Damien op 15-09-2009 om 17:15u
Score: 65 / 100

Enter the Grave was geniaal, ik vind deze juist wat minder. Klinkt vaak erg afgezaagd. Maaaar desondanks ben ik het er wel mee eens dat Evile inderdaad een van de meest veelbelovende thrashmetalbands is!

Evile - Infected Nations
Reactie van Tom op 05-10-2009 om 16:34u
Score: 85 / 100

Ze spelen wel heel erg leentjebuur bij het Metallica can medio jaren '80, maar dat stoort me eigenlijk niet. Het is met overgave gebracht en de ritmes worden R-E-T-E-strak gespeeld zoals dat in de thrash hoort te zijn.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.