Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-09-2021

Megadeth en Evile
Op 14 februari 2008 in Paradiso, Amsterdam
Een review door Tonnie
Foto's door Tonnie
De laatste jaren is Megadeth weer veelvuldig te zien geweest in het land. Vorig jaar stond de band bijvoorbeeld op het Fields Of Rock festival, en nu kwam de band terug voor het volgende deel van de tour bij het United Abominations album. In de VS en Groot Brittannië tourt Megadeth met de Gigantour, het vaste land van Europa krijgt gewoon Megadeth met een voorprogramma. Op Valentijn stond de band met opener Evile in de Amsterdamse Paradiso, die tot de nok toe gevuld was.

"We're Evile, and we're here to thrash your tits off", aldus zanger/gitarist Matt Drake. Deze jonge Britten hadden de eer om het voorprogramma van Megadeth te verzorgen op deze tour, en na één nummer is wel duidelijk waarom ze gekozen zijn: ze spelen lekkere old-school thrash. In het half uurtje laten de mannen horen duidelijk door Metallica, Megadeth en Slayer geïnspireerd te zijn. Niet erg origineel, maar in dit geval toch best aangenaam. Vooral doordat de band de tijd neemt om eens lekker wat gave riffs eruit te gooien, zonder dat Drake er doorheen liep te zingen, kon er lekker gethrasht worden. Het publiek vond het in ieder geval wel best, want er ontstond al snel een pit. Perfect dus om op te warmen voor Megadeth.

Evile, 14-2-2008, Paradiso Amsterdam

"I want to thank you for spending your Valentine with me. Tonight when we're done, I I hope everyone of you gets laid, including me", aldus Megadeth frontman Dave Mustaine na opener Sleepwalker. Hij had er blijkbaar zin in, en ging daarna gelijk door met Take No Prisoners. Nieuw materiaal werd dus afgewisseld met oudere nummers, waarbij natuurlijk nummers als Hangar 18, Tornado Of Souls en Symphony Of Destruction (in verlengde vorm) niet kunnen uitblijven. Wat dan opvalt is dat het meeste van het nieuwere materiaal best goed past tussen de oudere songs, afgezien van Gears Of War. Een van de hoogtepunten van de avond was toch wel Mechanix, dat de hoofdset afsloot. Daarna kwam de band nog tweemaal terug, voor nog een nieuw nummer en twee klassiekers.

Megadeth, 14-2-2008, Paradiso Amsterdam

Qua licht en geluid zat het deze avond bij Megadeth wel snor. Goed, af en toe was het geluid wat schel, maar gemiddeld genomen was het best goed. Nieuwe gitarist Chris Broderick (wellicht ken je hem van Jag Panzer of zijn liveshows met Nevermore) blijkt een vlugge leerling, en stond zijn mannetje naast Mustaine op het podium. Hij kreeg diverse keren de kans om te laten zien wat hij kan, en nergens maakte hij kolossale fouten. Het publiek vond het best, en gaf hem bij de aankondiging dan ook een luid applaus. Hoe dan ook was het publiek luidruchtig; het gejuich was soms oorverdovend, en een stuk harder dan ik eigenlijk had verwacht. Dat gaf wel wel aan dat de mannen op het podium goed bezig waren. Hopelijk komen ze dus nog een keertje terug, voordat ze aan een nieuwe plaat beginnen.

Megadeth, 14-2-2008, Paradiso Amsterdam

Setlist Megadeth:
1. Sleepwalker
2. Take No Prisoners
3. Wake Up Dead
4. Skin O' My Teeth
5. Washington Is Next!
6. Kick The Chair
7. In My Darkest Hour
8. Hangar 18
9. Gears Of War
10. A Tout Le Monde
11. Tornado Of Souls
12. Ashes In Your Mouth
13. Burnt Ice
14. Symphony Of Destruction
15. Trust
16. Mechanix

Eerste toegift:
17. Never Walk Alone... A Call To Arms
18. Peace Sells

Tweede toegift:
19. Holy Wars... The Punishment Due

Megadeth, 14-2-2008, Paradiso Amsterdam
Megadeth, 14-2-2008, Paradiso Amsterdam

Setlist Evile:
1. First Blood
2. Thrashers
3. We Who Are About to Die
4. Bathe in Blood
5. Enter the Grave

Evile, 14-2-2008, Paradiso Amsterdam

[ Terug naar de Concert Reviews ]

Reactie van Hansl op 20-02-2008 om 12:58u


Hell yeah, rattle your goddamn head!

Reactie van steve.ill op 20-02-2008 om 21:33u


jammer dat ze die niet speelden het gebouw zat inderdaad letterlijk tot aan de nok toe gevuld, mooi gebouw trouwens!

Reactie van Ries op 21-02-2008 om 21:38u


Het 2e nummer van Evile heet 'Thrasher', zonder S dus.

Reactie van een Metalfan op 22-02-2008 om 18:59u


Geen idee welk concert de reviewer is geweest maar ik vond persoonlijk het geluid extreem tegenvallen. De tweede gitarist was nauwelijks te horen en Dave z'n zang ook niet. Daarbij wil ik juist aanmerken dat het werk van United Abominations vreselijk afsteekt van de rest. Het waren stuk voor stuk dompers in de setlist. Ik vind het persoonlijk allemaal B-kant nummers van "The system has failed" die naar mijn idee wel de nummers bevat die wel perfect passen bij het oude werk. Ik heb ze in 013 gezien met die tour en dat was prima. Een groot compliment voor het publiek btw dat behoorlijk los ging. Ik vond het een superavond, helaas Evile gemist wat opzich wel jammer is. Maar een goedgemutste Mustaine die er veel zin in had en zelf ook onder de indruk was van de reacties van het publiek maakte het een leuke avond. Uitblinker was toch wel "Ashes in your mouth" voor mij. Deze had het beste geluid en had ik nog niet eerder zelf live gehoord :)

Reactie van SNAKES op 05-03-2008 om 11:59u


Megadeth was in vorm.De solo's en riffs waren goed.Dave doet gewoon war hij goed in is , zonder poespas.Gewoon spelen.Ik hoop dat ze snel nog een keer komen.