Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2020

Edge Of Serenity - The Chaos Theory
Jaar van release: 2009
Label: Romulus X Records
Edge Of Serenity - The Chaos Theory
"Edge of Serenityyyyyyy" galmt het nog na in m'n oren van de terugweg van Wâldrock, nadat een ietwat aangeschoten collega een bandlid zag lopen en hem even wilde roepen. Ze heeft geluk dat Edge Of Serenity beter bekt dan Edge Of Anger, want eerder dit jaar hernoemde de band zich omdat er al genoeg Edges Of Anger waren. En nu is onder de nieuwe bandnaam het album The Chaos Theory uitgebracht.

Als je in Friesland het water in springt en naar het noorden zwemt, dan tussen Denemarken en Noorwegen gaat, is er grote kans dat je in Gothenburg weer aan wal komt. Dat hebben deze Friezen misschien ook wel gedaan, want er is in ieder geval goed geluisterd naar de Zweedse melodieuze death metal scene. Toch weten ze het geheel nog net wat melodieuzer te brengen, door wat kleine progressieve elementen en best aardige gitaarsolo's toe te voegen, en cleane zanglijnen in de refreinen op te nemen. Die cleane zang is wel een van de zwakkere punten van het album. De growls gaan frontman Wietze Halma goed af, maar in de cleane stukken klinkt het toch wat mager. Hij krijgt overigens nog wel hulp van Tony J.J. (ex-Mnemic, M.A.N.) en Judith Stüber (Everon), wat voor wat variatie zorgt. En dat is soms wel nodig, want het is af en toe een beetje teveel hetzelfde.

Het geheel klinkt overigens wel lekker helder, alleen soms wat clinisch. Misschien komt dat door het feit dat de band ten tijde van de opnames uit slechts twee personen bestond, en ze dus met z'n tweeën alle instrumenten hebben ingespeeld, in plaats van dat het een complete band was die alles opnam. Inmiddels is de band tot vier man uitgebouwd dus kan er ook weer live gespeeld worden. En als ze daarbij dit album als uitgangspunt nemen worden de shows ook vast best aangenaam.

Tracklist:
1. Inside
2. Sign of Chaos
3. Dying Illusion
4. Layers Of Evolution
5. Born to Fall Apart
6. Endless Brutality
7. How Much Can You Take
8. Words From Within
9. The Downward Spiral
10. Save My Day

Score: 75 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 24 juni 2009

[ Terug naar de Album Reviews ]

Edge Of Serenity - The Chaos Theory
Reactie van Reneetje op 24-06-2009 om 11:34u
Score: 77 / 100

EDGE OF SERENITYYYY!!!!!!!!!!!

Edge Of Serenity - The Chaos Theory
Reactie van Een Metalfan op 24-06-2009 om 11:35u
Score: 90 / 100

Die cleane zang is wel een van de zwakkere punten van het album.

Sorry ?! ik denk dat jij niet goed heb geluisterd, typische Metalfan review et word tijd dat jullie stoppen.

Edge Of Serenity - The Chaos Theory
Reactie van Een Metalfan op 24-06-2009 om 13:10u

kanker dan gewoon op

Edge Of Serenity - The Chaos Theory
Reactie van Ate Hoekstra op 24-06-2009 om 20:40u
Score: 88 / 100

Wat een waardeloze review. Tonnie jij kan je beter met andere dingen bezighouden. Deze band verdient een normale review

Edge Of Serenity - The Chaos Theory
Reactie van Een Metalfan op 24-06-2009 om 20:47u
Score: 85 / 100

Helemaal mee eens. Volgens mij heb je de cd niet eens helemaal af geluisterd, de cd zit bomvol goeie dingen "een beetje hetzelfde?" kom op zeg, geen èèn nummer op de cd is hetzelfde, zwakke review.

Edge Of Serenity - The Chaos Theory
Reactie van Een Metalfan op 24-06-2009 om 21:07u
Score: 80 / 100

Hahaha wat een review zeg. Dit is zeker niet de eerste keer dat Metalfan op z'n donder krijgt.

Edge Of Serenity - The Chaos Theory
Reactie van Reneetje op 24-06-2009 om 21:35u
Score: 77 / 100

Jullie moeten je niet zo aanstellen. Hoewel ik ik zelf de cd een tikkeltje beter vind dan de reviewer hier boven, kan ik me best indenken dat hij de cleane zang bijvoorbeeld op/ over het randje vindt. 75/100 vind ik een mooie score; daar mag een band dik tevreden mee zijn.

Edge Of Serenity - The Chaos Theory
Reactie van Lieuwe Pijpstra op 25-06-2009 om 12:23u
Score: 20 / 100

Wat is dit voor een rotzooi? Plaat paar keer beluusterd, nèt best, echt niet. Ik schaam me er zo langzamerhand diep voor dat ik een Frys ben met al die kutbands uit de regio. Heel snel opheffen die rotzooi, ik had de minpunten van deze platen nog wel tien keer zo zwaar meegerekend!!!!

De Grûtsjes
Lieuwe

Edge Of Serenity - The Chaos Theory
Reactie van Erik op 25-06-2009 om 13:40u
Score: 89 / 100

Als ik Fries zou zijn zou ik juist trots zijn op dit product!!
Pure klasse, ga zoo door jongens!!

Edge Of Serenity - The Chaos Theory
Reactie van Jeroen op 26-06-2009 om 13:44u

Jammer van die twee fanboys die onder verschillende namen de ruimte zitten te vergallen. Dergelijk gemekker wordt dan ook nu verwijderd.

Edge Of Serenity - The Chaos Theory
Reactie van peter op 13-06-2010 om 10:18u
Score: 1 / 100

KUTBAND

Edge Of Serenity - The Chaos Theory
Reactie van S. op 17-08-2010 om 00:50u
Score: 1 / 100

Wat een kutband live.

Edge Of Serenity - The Chaos Theory
Reactie van Skip op 26-03-2011 om 17:08u
Score: 75 / 100

Wat is er kut aan EOS live dan?

Edge Of Serenity - The Chaos Theory
Reactie van Skip op 24-05-2011 om 10:32u
Score: 75 / 100

Oh, nu moet ik gaan oppassen met m'n naam :)