Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-10-2020

Nightwish - Over The Hills And Far Away
Jaar van release: 2001
Label: Spinefarm Records
Nightwish - Over The Hills And Far Away
Over The Hills And Far Away is, net als Wishmastour 2000, niet een nieuw Nightwish album. De cd bevat namelijk 4 studio songs, en 6 live songs. In Finland kwamen de 4 studio songs op een cd-single uit, en de live nummers op een volledige live cd en dvd. De dvd is buiten Finland nu ook uitgebracht, de live cd niet en daarom staan 6 van de 15 livesongs op Over The Hills And Far Away De livetracks zijn opgenomen op 29 december 2000, in Tampere, Finland..

Het titelnummer, Over The Hills And Far Away, is een cover van een nummer van Gary Moore. Het is een lekker melodieus uptempo nummer met een lekker refrein. Van de twee andere nieuwe nummers is 10th Man Down de eerste. Het nummer balanceert ergens tussen rustig en hard in, met een gematigd tempo. Duidelijk herkenbaar is de melodie waar Nightwish bekend om is, met natuurlijk Tarja's mooie zang. Toch klinkt het nummer anders dan alles op Wishmaster. Away is het tweede nieuwe nummer, en is heel rustig. Hierbij laat Tarja weer 's goed horen hoe prachtig haar stem is. Astral Romance stond origineel op Angels Fall First, het eerste album van Nightwish. Dit nummer is opnieuw opgenomen en staat nu op deze cd.

De zes livetracks laten goed horen hoe Nightwish live klinkt. Wie de dvd From Wishes To Eternity heeft zal de nummers al kennen, want van dat concert komen deze livetracks. De band speelt strak en het geluid is goed. Het is jammer dat maar 6 van de 15 nummers op cd uitgebracht worden in Europa, want Nightwish klinkt live echt geweldig. The Kinslayer, She Is My Sin en Sacrament Of Wilderness volgen elkaar in een lekker tempo op. Walking In The Air is het rustpunt, maar ook dat nummer wordt harder in de loop van het nummer. Dan volgt Beauty & The Beast, van hun eerste album, waarbij Tarja's zang wordt afgewisseld door de stem van Tuomas. Het geheel wordt afgesloten door het fantastische Wishmaster, wat live nog beter klinkt dan de studio versie.

De tracklisting:
1. Over The Hills And Far Away
2. 10th Man Down
3. Away
4. Astral Romance (remake 2001)
5. The Kinslayer (live)
6. She Is My Sin (live)
7. Sacrament Of Wilderness (live)
8. Walking In The Air (live)
9. Beauty & The Beast (live)
10. Wishmaster (live)

Score: 80 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 17 juli 2001

Koop dit album in

Meer Nightwish:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Nightwish - Over The Hills And Far Away
Reactie van the-cold-white-light op 04-12-2002 om 19:02u
Score: 95 / 100

Hier heb ik weinig over te zeggen. Het is gewoon een zeer goede cd met echte metal!! Ook het vrij rustige nummer away is erg mooi. Echt een aanrader!