Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Rob Rock - The Voice of Melodic Metal - Live in Atlanta
Jaar van release: 2009
Label: AFM Records
Rob Rock - The Voice of Melodic Metal - Live in Atlanta
Tja, Rob Rock is zo'n zanger die iedereen eigenlijk al wel kent. Is het niet van zijn inspanningen voor en met o.a. M.A.R.S., Joshua, Driver en Impellitteri, dan wel met zijn solomateriaal. Een echte live registratie ontbrak eigenlijk nog een het oeuvre van Rob maar daar komt nu dus verandering in.

Voor mij ligt de cd waarvan er -blijkens zijn website en andere informatiebronnen- ook een dvd van gaat verschijnen. Dat dit concert opgenomen is tijdens het Progpowerfstival in Atlanta roept herinneringen in me op; was dat niet dezelfde toko als waar Jorn Lande zijn livespul had opgenomen? Juist. Oh jee...dat betekent een gezapig sfeerloos publiek....wat jammer.

De aankondiging voor Rob is er een met de energie van een bejaardentehuis. Muzikaal gezien echter blaast Rob met zijn band al snel alle eventueel op voorhand aanwezige twijfels radicaal weg. Met nummers als Garden Of Chaos, Saviours Call en I'm A Warrior laat hij duidelijk horen dat hij op dit moment een van de betere metalzangers is, maar ook een band om zich heen heeft verzameld die zijn mannetje staat, met gitarist CJ Grimmark en bassist Andreas Passmark van de band Narnia. Ook is het publiek hier een heel stuk enthousiaster te horen dan bij Jorn's dvd.

Een geweldig klinkende live registratie die smaakt naar meer en die smaakt naar een recht-voor-je-neus-live-ervaring met deze man op het podium achter de microfoon. Dat gaat dit najaar gebeuren met Impellitteri, voor wie de voorbereidingen op een uitgebreide tournee in volle gang zijn. Ik zal er in ieder geval zijn.

Tracklist:
1. Garden Of Chaos
2. First Winds Of The End Of Time
3. Rock The Earth
4. In The Night
5. Slayer Of Souls
6. Judgment Day
7. Only A Matter Of Time
8. This Time Is The Last Time
9. Savior's Call
10. Metal Breed
11. I'm A Warrior

Score: 90 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 12 mei 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Roy op 12-05-2009 om 16:51u
Score: 100 / 100

Wat een stem en wat een persoonlijkheid heeft die Rob Rock! Top!

Mochten ze tijdens de Impellitteri tour in ons kikkerlandje komen ben ik zeg aanwezig!

\m/