Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Rob Rock - Holy Hell
Jaar van release: 2005
Label: AFM Records
Rob Rock - Holy Hell
Met Holy Hell is zanger Rob Rock alweer bij zijn derde soloalbum aangekomen. Bijna 20 jaar terug begon hij zijn carriëre in M.A.R.S. Project Driver van gitarist Tony MacAlpine, in de jaren 90 was hij actief in Impellitteri, en de laatste jaren brengt hij soloalbums uit.

Als je een foto ziet van Rob Rock (niet te verwarren met Metallica producer Bob Rock), weet je al gelijk wat je kan verwachten: heavy metal. Dhr. Rock zou zo in de teletijdmachine van professor Barabas kunnen stappen en teruggaan naar 1986, zonder dat hij daar opvalt. Wat wel zou opvallen is zijn geweldig goede stem. En ook tegenwoordig, in een wereld van vele middelmatige metalzangers, valt deze op. Rob Rock beschikt over een stel stembanden die gemaakt lijken te zijn voor heavy metal. Nergens klinkt Rob iel, of vals, maar gewoon zoals een metalzanger hoort te klinken.

Het album is, net als voorganger Eyes Of Eternity, geproduceerd door Roy Z (Bruce Dickinson, Judas Priest), en ook schreef hij mee aan enkele nummers. Roy Z weet hoe een metal plaat moet klinken, en weet hoe je echte heavy metal nummers moet schrijven. De gitaren klinken vet, de solos helder, en de drums (van de hand van Halford/Iced Earth rammer Bobby Jarzombek) en riffs beuken je van je stoel. Heerlijk.

Holy Hell mag dan hier en daar wat cliché zijn, toch verveelt het nergens. Ook het gastrolletje van Edguy zanger Tobias Sammet gaat er goed in. Holy Hell is tot dusver een van de betere heavy metal platen dit jaar.

Tracklist:
1. Slayer Of Souls
2. First Winds Of The End Of Time
3. Calling Angels
4. Holy Hell
5. Lion Of Judah
6. I'm A Warrior
7. I'll Be Waiting For You
8. When Darkness Reigns
9. The Revelation
10. Move On

Score: 83 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 11 april 2005

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van seborik op 13-04-2005 om 14:05u

En live is het ook hartstikke leuk!