Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Rob Rock - Garden Of Chaos
Jaar van release: 2007
Label: AFM Records
Rob Rock - Garden Of Chaos
Wie kent 'm niet? Opgedoken bij Tony MacAlpine's Project Driver (onder de bandnaam M.A.R.S.), jaren frontman bij Impellitteri, een gedreven en powervolle metalstrot namens Rob Rock. Zijn vorige album Holy Hell was muzikaal al aangevuld door de muzikanten van Narnia, en die samenwerking is Rob blijkbaar goed bevallen want dat is nu wederom aan de hand.

De cd opent met het titelnummer, en dat is tevens het visitekaartje voor vrijwel de volledige cd: hard, snel, pakkend, zuivere en sterke zang, vette productie. In het rijte van favoriete nummers mag ik naast het titelnummer dan ook graag Only A Matter Of Time en Millenial Reign plaatsen.

Meneer Rock (da's vast ook zijn echte naam) heeft weer een vet statement toevertrouwd aan dit schijfje. Ik moet bekennen dat ik zijn opvolger bij Impellitteri helemaal niks vind dus ik mis Rob daar enorm, alhoewel zijn solowerk me goed kan bekoren. De eerste oplage gaat een bonusnummer bevatten (Ride The Wind) en daar kan ik dus helaas niks over zeggen. Jammer aan het eind is (althans op deze promo) 2 ballads achter elkaar, wat de zaak een beetje laat indutten. Unconditional is echter wonderschoon en gevoelig gezongen. Het hoesje voor de Japanse markt wijkt weer af van de Europese; waarom dat nou steeds nodig is vraag ik me af. Powerliefhebbers moeten deze cd maar gewoon gaan halen; blind kopen kan in dit geval geen kwaad.

Tracklist:
1. Garden of Chaos
2. Don't Satan's Playground
3. Saviour's Call
4. This Time Is The Last Time
5. Only A Matter Of Time
6. Spirit In The Sky
7. Metal Breed
8. Millennial Reign
9. Unconditional
10. Ride the Wind (bonus)
11. Ode to Alexander

Score: 88 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 12 oktober 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Rix op 25-10-2007 om 21:03u
Score: 90 / 100

De plaat begint spannend. Dan knalt de dubbele base door m'n speakers van het nummer Garden Of Chaos. Geniaal!
Dan de stem: Super!
Saviours Call laat horen dat je een Redder (Jezus) nodig hebt.
Metal Breed geeft de tijd van nu aan, en Millennial Reign vind ik gewoon de geniaalste track!!! Zo verschrikkelijk strak, en ook nog eens gebaseert op wat er gaat gebeuren later. Geïnspireerd uit openbaring uit de bijbel.
TOP WERK, alleen jammer van de laatste twee tracks. Maar daar moet je maar van houden.