Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-09-2020

General Surgery - Corpus In Extremis: Analysing Necrocriticism
Jaar van release: 2009
Label: Listenable Records
General Surgery - Corpus In Extremis: Analysing Necrocriticism
General Surgery heeft de smaak van het actieve leven goed te pakken. Zestien jaar heeft de band over het debuut gedaan, maar na een positieve ontvangst en een succesvolle rits binnen- en buitenoptredens heeft de band de productievaart weer behoorlijk opgeschroefd. Eigenhandig, welteverstaan, want een kleine drie jaar later dient de door de band zelf geproduceerde opvolger van Left Hand Pathology zich alweer aan. Tijd voor een nieuwe portie Casrcassgrind Zweedse stijl.

Wie het debuut van de Carcassroemende Zweden al een warm hart heeft kunnen toedragen, zal Corpus In Extremis: Analysing Necrocriticism ongetwijfeld wederom in de armen sluiten. Verwacht uiteraard niets nieuws, echt niets nieuws, een lijnrechte voortzetting van de bekende koers is op het nieuwe album de rode draad. Catchy nummers die on full speed tussen klassieke grind (Carcass!) en Zweedse deathmetal hinkelen. General Surgery weet nog steeds hoe je een cd flink moet laten gassen en levert daarin alles behalve half werk. De stormriffs houden de macht, maar vallen nog steeds soepel op de maag. General Surgery is nog steeds een band met een knipoog en dat blijf je hoe dan ook horen. Hoewel het tastbare jolijt uitblijft, is het nog steeds that little touch of humor en de parodieën op… u raadt het al… die de band karakter geven en General Surgery op die manier een beetje uit de Zweedse kudde houden.

Toch is een cd als Corpus In Extremis: Analysing Necrocriticism geen kandidaat voor eindeloze rondjes schijvenvretert. Deze vrij goed verteerbare kost is altijd een amusante optie die energiek doch klassiek in het oor ligt, maar is op den duur vooral (te) veel van hetzelfde, zoals dat vaak het geval is met Zweedse deathmetalbands. Corpus In Extremis: Analysing Necrocriticism is net spaghetti bolognese: lekker en voedzaam, maar om verveling tegen te gaan dient dit met beleid te worden geconsumeerd.

Tracklist:
1. Necronomics
2. Decedent Scarification Aesthetics
3. Restrained Remains
4. Final Excarnation
5. Necrocriticism
6. Exotoxic Septicity
7. Adnexal Mass (CD) / Excessive Corpus Delicti (LP)
8. Virulent Corpus Dispersement
9. Ichor
10. Idle Teratoma Core
11. Perfunctory Fleshless Precipitate
12. Plexus Necrosis
13. Unwitting Donor/Cadaver Exchange
14. Mortsafe Rupture
15. Deadhouse

Score: 77 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 7 maart 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]