Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-06-2021

General Surgery, Inhume en Moker
Op 25 april 2008 in Baroeg, Rotterdam
Een review door Lana
Foto's door Lana
Vlak voor de eruptie van het hoogseizoen der festivals vond men het in Baroeg weer tijd worden voor een genadeloze destructie van lichaam, geest en oren. Twee deathmetalshows in één weekend is natuurlijk volstrekte Walhalla, op z'n minst voor ondergetekende, dus wordt de vrijdagavondse lamlendigheid hardhandig van tafel geveegd ten voordele van de eerste package. En wát een package! General Surgery, Inhume, Moker en Dr. Doom zijn aan zet en donder kunt u zeggen op het feit dat de darmen de volgende ochtend een brug blijken te slaan tussen oor en teen.

Dr. Doom heb ik wegens werkzaken helaas moeten missen. De band die voor mij de avond aftrapt is Moker, een band die haar naam ook op de planken behoorlijk hoog houdt. Na het uitstekende album Translating The Pain was ik al benieuwd hoe de band het er live van af zou brengen, vanavond sta ik dan eindelijk voor de uitkomst. Jegens Moker enkel lovende woorden. De loodzware, lompe doch beweeglijke nummers komen ook live uitstekend uit de verf, niet in de laatste plaats door de inzet van de bekwame muzikanten. In de tijd dat de setopeners Am I Falling Into The Claws Of The Lurking Deathtrap? en My World Decays worden weggewerkt stroomt de zaal op het gemakje vol, terwijl Moker onvermoeibaar doordendert. Keiharde deathmetal buldert van het podium door de zaal terwijl de energieke en publieksgerichte Ad en zijn microfoon langs alle hoeken van het podium stuiven.

Moker, Rotterdam, 25-4-2008

De rest van de band is een stuk minder beweeglijk, wat niet echt storend is verder, wel enigszins jammer. De nummers van Moker nodigen uit tot een massale slachtpartij, iets dat de muzikanten ook best mogen uitstralen. Maar hey, beklaag zou een zonde zijn, zolang de band een strakke set levert is de buit grotendeels binnen.
Tegen mijn verwachtingen in wordt The Last Note niet voor het laatst bewaard, maar passeert al vrij vroeg de revue. Mijn persoonlijk hoogtepuntje, dit nummer is zowel op plaat als live een werkelijke parel. Als de band met Your Dark Self de handdoek uiteindelijk in de ring gooit blik ik terug op drie zeer aangename kwartieren zwaar metaal.

Moker

Als Inhume op de affiche prijkt, dan is succes gegarandeerd. Vele malen heb ik deze band al op de planken gehad, geen één keer heeft Inhume verzuimd om te beuken én te entertainen. Het springen en stuiteren wordt de laatste tijd wel wat minder, maar ach...ook de mannen van Inhume worden een dagje ouder. Echter is er bij de band nog lang geen sprake van bezonken uitstraling, zodra de voeten het podium betreden staan ze nooit twee maal op dezelfde plek.
Met drie full-lengths die gemiddeld zo'n 16 nummers tellen heeft Inhume een ruime keus aan setmateriaal. Uiteraard komt de laatste cd Chaos Dissection Order uitgebreid aan bod (Grindculture, Bewildered By Rage, Hate/Kill, Superiour Existence, Illuminati...), het is echter de oudgediende Inescapable Detiny die de set, en daarmee ook de Inhume-aandeel aan deze avond van start doet gaan. Zoals altijd is het weer feest, Inhume mag vanavond op het beste publiek rekenen en de voorste rijen grijpen dikwijls de gelegenheid om zich het weekend in te rammen. Ook Joost komt nog even naar beneden, doet een ronde langs de frontlinie, gapt een petje, maakt plezier...

Inhume, Rotterdam, 25-4-2008

Inhume is hiermee haast een unieke band in haar soort. De allesverpulverende grind maakt de band bruut tot op het bot, toch is het daarnaast ook de toewijding en de uistraling die het publiek blijft trekken. Inhume is een band die blijft boeien, meeslepen en vermaken. De korte toegift Blood, Sperm, Shit hoor ik (toepasselijk) vanaf de plee, maar zelfs dat kan de pret niet drukken, Inhume klinkt overal best.

Inhume, Rotterdam, 25-4-2008

Druipend van het bloed staat General Surgery mét nieuwe bloedkotser Dr. Sahlström vervolgens het publiek te woord. Hoewel deze band langer op haar kont heeft gelegen dan actief is geweest is het vanavond al de zoveelste keer dat men op Nederlandse bodem staat. Hoe dan ook, de Zweden hebben er zin in en gooien bij wijze van "hallo" meteen twee nieuwe nummers in de strijd. Ja, zo kan het natuurlijk ook en alles wijst er op dat de al mooie avond in Baroeg even mooi afgesloten gaat worden. General Surgery klinkt scherp, smerig en is vastberaden om het publiek leeggebloed naar huis te sturen. Algauw beginnen de nummers van de laatste cd (en tevens de eerste full-length) Left Hand Pathology door Baroeg te galmen en vangt het publiek de bekende noten op als If These Walls Could Talk en Ambulance Chaser aan zet zijn.

General Surgery, Rotterdam, 25-4-2008

Ook mag het duidelijk zijn dat General Surgery behoorlijk onder de indruk is van ons aller Inhume, ongeveer iedere tweede nummer draagt de band aan onze vaderlandse grinders op... Helaas loopt de show (mede door de wat lange ombouwtijden tussen de laatste drie bands) van General Surgery verder uit dan de laatste trein kan wachten en na Deadhouse is het voor mij helaas aftaaien geblazen, en snel een beetje. Better luck next time, vanavond was in ieder geval wieder krieg.

General Surgery, Rotterdam, 25-4-2008

Setlist General Surgery:
1. Intro
2. Idle Teratoma Core
3. Decedent Scarification Aesthetics
4. If These Walls Could Talk
5. Ambulance Chaser
6. Fulguration
7. Restrained Remains
8. Necrodecontamination
9. The League Of Extraordinary Grave Robbers
10. Virulent Corpus Dispersement
11. Decomposer
12. Deadhouse
13. Slithering Maceration Of Ulcerous Facial Tissue
14. Grotesque Laceration Of Mortified Flesh
15. Convivial Corpse Disposal Methodology
16. Pre-Bisectal Corrosive Immersion
17. Lab Rat
18. The Day Man Lost

General Surgery, Rotterdam, 25-4-2008

Setlist Inhume:
1. Inescapable Destiny
2. Superior Existence
3. The Missing Limb 4. Illuminati
5. Meatcleaver
6. Tiamat
7. Grindculture
8. Dismal
9. Bwildered By Rage
10. Airplane Crash
11. Hate/Kill
12. Tumorhead
13. Bowel Movement
14. Dead Man Walking
15. Blood Orgy At 7th Street
16. Chaos, Dissection, Order
17. Process To Decelerate
18. Squirming Parasites
19. Blood, Sperm, Shit

Inhume, Rotterdam, 25-4-2008

Setlist Moker:
1. Am I Falling Into The Claws Of The Lurking Deathtrap?
2. My World Decays
3. Anohther Lost Soul
4. Last Note
5. Stuck In A Pattern
6. ?
7. Manic Existence 8. Your Dark Self

Moker

klik op de foto's voor grotere versies

[ Terug naar de Concert Reviews ]

Reactie van fred op 08-05-2008 om 13:27u


2 dagen later speelde Angelcorpse met Arkhon Infaustus Veel beter dan die girind zooi van vrijdag... Hail Angelcorpse!!

Reactie van SJON op 08-05-2008 om 22:34u


een beetje Drdoom missen, wat is dat nou...

Reactie van Sha op 09-05-2008 om 12:29u


Dr Doom revelatie van de dag idd!!