Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

30-10-2020

Deathstars - Night Electric Night
Jaar van release: 2009
Label: Nuclear Blast Records

Deathstars - Night Electric Night

Hoewel black metal bij een aantal leden van Deathstars nog steeds door de aderen gutst, is dat niet de muziek die je van de Zweden hoeft te verwachten. Na periodes bij de bands Dissection, Ophthalamia en Swordmaster heeft het vijftal de focus verlegt en gooit Deathstars het eerder over een gothic/industrial/electro-boeg, waarbij het niet vergeet om een flinke dosis glam en pop toe te voegen. Night Electric Night is het derde album van deze geschminkte Scandinaviërs.

Enkele jaren terug werd Deathstars nog in zowat elke review met Marilyn Manson vergeleken. Tegenwoordig zal dat een stuk minder zijn aangezien het al een tijdje stil is rond Manson. Dat Deathstars inmiddels een eigen geluid en imago heeft zal daar ook zeker aan bijdragen. Op Night Electric Night is er een hoofdrol weggelegd voor Andreas Bergh (alias Whiplasher Bernadotte) die met zijn donkere zang en memorabele coupletten nadrukkelijk zijn stempel drukt op het geluid. Ook Emil Nödtveidt (broer van wijlen Dissection-opperhoofd Jon Nödtveidt) is met zijn toetsenwerk bepalend voor het geluid van Deathstars. De ene keer klinkt zijn inbreng duister en mysterieus, de andere keer opzwepend en pakkend.

Vergis je niet, ondanks hun imago weten de heren best hoe ze een album vol moeten krijgen met sterke composities. Misschien lijkt het tijdens de eerste luisterbeurt nog allemaal iets te veel op elkaar, maar langzamerhand ontdek je steeds meer aantrekkelijke elementen, zodat je een nummer direct nog een keer wilt horen. Zo is het refrein van The Mark Of The Gun onweerstaanbaar en kent Blood Stains Blondes een simpele achtergrondzang die direct blijft hangen. Door middel van de aanstekelijke keyboards en zang komen in ieder nummer weer de sterke kanten van Deathstars naar voren.

Op het eerste gehoor lijkt Night Electric Night misschien niet een heel bijzondere plaat. Geef je het echter een paar keer de kans, dan hoor je elke keer weer een paar nieuwe dingen die een dimensie toevoegen. Liefhebbers van gothic en industrial rock/metal met een electro inslag, zullen deze plaat dan ook zeker kunnen waarderen.

Tracklist:
1. Chertograd
2. Night Electric Night
3. Death Dies Hard
4. The Mark Of The Gun
5. Via The End
6. Blood Stains Blondes
7. Babylon
8. The Fuel Ignites
9. Arclight
10. Venus In Arms
11. Opium

Score: 83 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 17 januari 2009

Koop dit album in

Meer Deathstars:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Deathstars - Night Electric Night
Reactie van Bart op 17-01-2009 om 17:19u

Eens met je review, 'Synthetic Generation' vind ik ondertussen een erg sterke plaat (itt de eerste luisterbeurten). Tijd om dit album uit te checken!

Deathstars - Night Electric Night
Reactie van Dennis op 17-01-2009 om 21:37u

"Termination Bliss" startte traag bij me maar behoort inmiddels tot 1 van mijn favoriete albums. Dit album start ook traag, zoals de recensie aangeeft lijkt alles in het begin erg op elkaar. Maar na een paar keer luisteren ontpopt zich weer een meesterlijke plaat. Het venijn zit 'm bij Deathstars altijd in de details en dat duurt even voordat die naar voren komen. Maar zodra je die details je te pakken hebben is er geen weg meer terug ;-)
Dat refrein van "The Mark Of The Gun" blijft zo ontzettend in je kop hangen dat ik er letterlijk een halve nacht van wakker heb gelegen omdat ik 'm er NIET uitkreeg! Zelfs het deuntje van de Efteling Carnaval mocht niet baten...

Deathstars - Night Electric Night
Reactie van Zil op 18-01-2009 om 20:06u

Nieuwe release van Deathstars! Nice :)

Deathstars - Night Electric Night
Reactie van mark op 31-01-2009 om 13:11u
Score: 50 / 100

commerciële bagger,


voriga albums veeeeeeel sterker

Deathstars - Night Electric Night
Reactie van Silvia op 04-02-2009 om 15:04u
Score: 90 / 100

Goeie recensie, helemaal mee eens!...

Deathstars - Night Electric Night
Reactie van Eruption op 25-02-2009 om 17:39u
Score: 97 / 100

Goede plaat, en ja, je moet hem een paar keer luisteren. Persoonlijk vind ik dit album tekstueel iets dieper nog dan de vorige albums. Verder merk je gewoon dat dit album meer Synth invloeden heeft en daardoor meer naar de electro kant van Industrial neigt, maar dat vind ik helemaal niet erg.

Deathstars - Night Electric Night
Reactie van Ratt op 18-12-2009 om 22:47u
Score: 70 / 100

Erg commercieel inderdaad...nee niet mijn ding. Geef mij maar het zwaardere en serieuse werk