Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-01-2021

Falconer - Among Beggars And Thieves
Jaar van release: 2008
Label: Metal Blade Records
Falconer - Among Beggars And Thieves
De sound van Falconer was eventjes weg toen zanger Mathias Blad de band voor een periode van twee albums de rug had toegekeerd. Maar met het sterke Northwind uit 2006 is de band weer helemaal terug. Het typisch on-metal achtige stemgeluid van Mathias is wat de folk power metal nu juist die unieke sound geeft. Wel jammer is dat hij veel tijd kwijt is met zijn werkzaamheden in musicals, zodat de band maar weinig kan touren en dus hun muziek aan meerdere mensen kan laten horen. Een tournee met een band als Blind Guardian zou een goede package zijn. Misschien komt het er nog van. Voorlopig is het opnieuw genieten van het nieuwste werkje Among Beggars And Thieves, album nummer zes alweer sinds het debuut van 2001.

Er is weinig veranderd met de muziek. De elementen die we van de vorige cd's gewend zijn, komen weer ruimschoots terug. Dus enorm veel variatie in langzame, snelle, harde, zachte metal- en folkstukken. Er gebeurt zoveel in de 11 reguliere nummers, dat de 49 minuten zo voorbij vliegen. Aan de ene kant is het lekker wegdromen bij de middeleeuwse sfeer die altijd gecreëerd wordt. Maar het gaat er ook stevig aan toe als de gitaren hun werk doen. Het gebeurd allemaal in songs als Field Of Sorrow en Skula, Korpa, Skalk.

Veruit het beste nummer is het afsluitende Dreams And Pyres. Het begint als een enkele piano-ballad dat langzaam uitmond in een orkestraal gedeelte. Dat gedeelte gaat plots over in een heftig gitaarlick en dito drums. Alle registers worden vervolgens opengetrokken in dit nummer en is misschien wel de beste uit Falconers discography tot nu toe. Een perfecte afsluiting van een wederom geslaagde cd dus, wat wil je nog meer als Falconer-liefhebber?

Tracklist:
1. Field of sorrow
2. Man of the hour
3. A beggar hero
4. Vargaskall
5. Carnival of disgust
6. Mountain men
7. Viddernas man
8. Pale light of silver moon
9. Boiling led
10. Skula skorpa, skalk
11 .Dreams and pyres

Score: 85 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 22 augustus 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Falconer - Among Beggars And Thieves
Reactie van Een Metalfan op 23-08-2008 om 09:51u
Score: 86 / 100

Wat wil je nog meer? Een concert in Nederland natuurlijk ;)