Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Kalender
Vandaag jarig:
  • Justin Broadrick (Godflesh) - 53
  • Louis Svitek (Ministry) - 59
  • Sander Gommans (After Forever) - 44
Review

Journey - Revelation
Jaar van release: 2008
Label: Frontiers Records
Journey - Revelation
Journey is een band die bij weinigen een nadere introductie behoeft. De super-AOR-band met de in leven al legendarische Steve Perry heeft met name in de tachtiger jaren een stapel indrukwekkende albums afgeleverd waarvan iedereen Escape zal kennen met klassiekers als Don't Stop Believin' en Open Arms.

Nadat Steve Augeri en Jeff Scott Soto definitief afhaakten bij Journey, is de band op zoek gegaan naar een waardige vervanger. Neal Schon vond uiteindelijk op YouTube de Filipijnse zanger Arnel Pineda, die zo'n verpletterende indruk maakte dat Schon hem via email uitnodigde. Pineda, die eerst niet gellofde dat het écht Neal Schon was, kwam na lang aandringen naar de States en is sinds december 2007 de nieuwe zanger.

En dan komt Frontiers op de proppen met het nieuwe album Revelations waarvan in de eerste week in de USA al ruim 100.000 exemplaren werden verkocht, niet in het laatst door de 3cd-versie die Walmart in de verkoop had geslingerd, met deze nieuwe cd, een cd met heropgenomen klassiekers en een live DVD. .....

Pineda, als de eerste nummers aan me voorbij trekken, klinkt als een verjongde Steve Perry. Met gemak haalt hij de hoogtes die op de oude hits veelvuldig te horen waren, en op het nieuwere werk laat hij ook een verpletterende indruk achter al is soms dat ge"a-ie-aaa" een beetje irritant want dat is Perry's handelsmerk. Al bij Never Walk Away krijg ik de indruk dat de band een vrieskist vol met klassiekers eventjes heeft opengetrokken want dit nummer had ook op een oude LP kunnen staan. Zo weet de cd me 5 nummers lang moeiteloos te boeien en biologeert de stem van Pineda mij vol ongeloof als ware hij Steve Perry's zoon (of kloon, hoe je het noemen wilt).

Dan komt vervolgens een ballad langs die momenteel in de USA bovenaan de playlist staat van elk zichzelf respecterend radiostation, After All These Years. WAT een kraker, mensen ! Wat een gevoel wordt er in deze song gelegd; wat een muzikaliteit. Laat ik zeker niet vergeten dat ook het opvallend frisse gitaarwerk van Neal Schon op dit album een prominente plaats heeft gekregen van producer Kevin Shirley. De gitaarheld uit San Francisco mag dan een jaartje ouder zijn geworden, hij kan verdikke die plank met snaren nog steeds als een virtuoos bespelen.

Verder dienen toch ook het instrumentale juweel The Journey(Revelation) en de Europese bonustrack Let It Take You Back genoemd te worden als zeer waardige afsluiters van dit album. De oplettende lezer merkt dat volgens ondergetekende Journey een nieuwe legende heeft toegevoegd aan het al rijke oeuvre van de band. De promo gaf me slechts het nieuwe materiaal, ook de DVD die ik heb gezien mag als zeer bijzonder worden bestempeld, en de klassiekers van cd 2...tja...kippevel. Jaarlijstwerk, mensen !

Tracklist:
1. Never Walk Away
2. Like a Sunshower
3. Change for the Better
4. Wildest Dream
5. Faith in the Heartland
6. After All These Years
7. Where Did I Lose Your Love
8. What I Needed
9. What It Takes to Win
10. Turn Down the World Tonight
11. The Journey (Revelation)
12. Let It Take You Back

Score: 95 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 4 augustus 2008

Journey - Revelation
Reactie van Alex op 04-08-2008 om 15:37u
Score: 99 / 100

als het gaat om Journey kan ik maar een ding zeggem "don't stop beievin'"

Journey - Revelation
Reactie van Darker op 04-08-2008 om 20:03u
Score: 95 / 100

De plaat van het jaar!
Luister ook eens naar From The Inside "Visions" de nieuwe plaat van Tyketto zanger Danny Vaughn! Ook zo'n steengoede plaat!

Journey - Revelation
Reactie van Rob op 05-08-2008 om 18:17u
Score: 99 / 100

De hoogste score mogelijk voor een plaat. Wat geweldig. Check de clips van de bijbehorende DVD van een concert van dit jaar met Arnel. Staat op de site van Wal Mart. Die verkopen hem exclusief.

Journey - Revelation
Reactie van neal op 09-08-2008 om 11:57u
Score: 100 / 100

schitterende plaat het nummer turn down the world tonight is ook schitterend

Journey - Revelation
Reactie van jerry op 27-08-2008 om 21:32u
Score: 100 / 100

Wat een goddelijke stem heeft die Pineda, en wat een enthousiasme op het podium. Neal Schon die soleert alsof hij 18 is en de rest van de club heeft zo te horen ook een flinke peper in de poepert gestopt gekregen.
Geweldige muzikanten, geweldige nummers, geweldig CD/DVD pakket.
Mijn plaat van het jaar en misschien ook wel van het volgende.

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.