Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Kutschurft - De Eerste Harde Stukjes
Jaar van release: 2007
Label: Eigen beheer
Kutschurft - De Eerste Harde Stukjes
Viezigheid kent geen grenzen. Dat leek altijd het motto te zijn van Kutschurft. Met een zieke geest en een ongecontroleerde drang naar geld brachten de Utrechters iedereen in shock. Omdat hun honger naar de centen maar niet te stillen was brachten ze vorig jaar hun compilatiealbum De Eerste Harde Stukjes uit. Voor de mensen die, net als Kutschurft, door en door bedorven willen blijven.

De Eerste Harde Stukjes is eigenlijk gewoon de demo Kutschurft en het album Medisch Centrum Kutschurft samengeperst in één vies geheel. Immers, beide schijfjes waren blijkbaar goed in de smaak gevallen bij het verrotte deel van deze maatschappij, en waren uitverkocht. Als bonus krijgen we ook nog opnames van Lijf in Paramaribo. Ja inderdaad. De smeerlapperij van Kutschurft is niet alleen binnen de Nederlandse grenzen gebleven.

Uiteraard komen de klassiekers Met Je Kanus In Mijn Anus, Metal Is Een Mannensport, Efteling Ellendeling en Elke Nacht Schijt Ik In De Oude Gracht weer voorbij. Met diepe maatschappelijk onverantwoorde teksten doorbreken de mannen elke taboe dat nog in dit landje zit. Hoeveel bands tonen hun liefde voor bejaardenseks, necrofilie en kannibalisme nou zo openlijk? En als ze daarvoor nou een riff moeten jatten (of een complete compositie), dat kan mij nou eenmaal geen reet roesten.

Wees nou eerlijk: wie heeft er nou nooit een traantje gelaten bij het uiterst gevoelige Die Keizersnee Nam Mijn Eetlust Mee? En wie heeft er nou nooit trek gekregen van Karbonade Brigade? Of vieze dingen gedaan met vrouwen die je nog niet eens op obscure sites ziet? Ik in ieder geval niet. Maar laat het duidelijk zijn dat er een band is die voor deze dingen wilt uitkomen. De schande van de maatschappij? Laat de vrijheid van meningsuiting zegevieren!

Tracklist:
1. Met Je Kanus In Mijn Anus
2. Poepsex Glorie Glorie
3. Rugmergtering
4. Met Je Tieten In de Bankschroef
5. Bruut Anaal Genomen In Een Overvolle Dixie
6. Kutschurft
7. Zij Zuigt Graag Aan Mijn Spaanse Kraag.
8. Neuk Je Oma In d’r Stoma
9. Efteling Ellendeling
10. Zeg ‘ns Aaaaaaaarrghh!!!
11. Karbonade Brigade
12. Koning Keizer Kannibaal
13. Metal Is Een Mannensport
14. Elke Nacht Schijt Ik In De Oude Gracht
15. Die Keizersnee Nam Mijn Eetlust Mee
16. Zo Hard
17. Maak Me Gek Met Je Doorligplek
18. Met Je Kanus In Mijn Anus (Live)
19. Rugmergtering (Live)
20. Metal Is Een Mannensport (Live)
21. Maak Me Gek Met Je Doorligplek (Live)
22. Efteling Ellending (Live)

Reviewer: Matthijs
Toegevoegd: 23 juni 2008

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Bert op 02-07-2008 om 22:03u
Score: 90 / 100

Hahaha blijft zieke shit!

Reactie van Mart op 16-10-2008 om 20:50u
Score: 20 / 100

Heeeel geweldig, maar ik versta er geen zak van.

Titels zijn leuk, blijft het bij.

Kutband

Reactie van Bastiaan op 21-10-2009 om 11:01u

Dan moet jij je als grindcore-liefhebber zijnde flink in de zeik genomen voelen, want bij hoeveel grindcorereleases versta jij wel wat er gezegd wordt? Dan maakt Kutschurft zich nog relatief verstaanbaar, dus ik zie het probleem totaal niet. Terug naar Avril Lavigne en Elize jij!