Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Kutschurft - Zolang De Voorhuid Strekt
Jaar van release: 2008
Label: Eigen beheer
Kutschurft - Zolang De Voorhuid Strekt
Dit album is het laatste wapenfeit van ’s lands meest eetlustbedervende band. Inmiddels heeft de deze de hand aan zichzelf geslagen (ja, dat is vatbaar voor meerdere interpretaties) en zijn ze omgedoopt tot ’s lands meest diep gevroren band; ze bestaan niet meer. Maar met Zolang De Voorheid Strekt is er nog genoeg eetlust om te bederven.

De takkeherrie die we op dit schijfje te horen krijgen valt nog steeds onder de noemer grindcore, al staan de thrash-, death-, en andere brute-metal fans ook genoeg kotswekkende taferelen te wachten. De band maakt instrumentaal gezien een morsige sprong vooruit. De nummers steken beter in elkaar, en bevatten hier en daar zelfs solo’s van niveau. Maar Kutschurft heeft meer in petto, in zedeloze intro’s van de nummers horen onder andere Lucille Werner, Simon And Garfunkel en een heus kinderliedje terug. Feest alom dus.

Er zijn nog steeds genoeg vunzige lyrische uitspattingen en onsmakelijke nummers te bekennen. Titels als Een Introductie In Liposuctie, Mevrouw Rochelklont, Scabia Ad Vaginum en het titelnummer spreken wat dat betreft boekdelen. Bovendien is de band ook niet te beroerd om actuele zaken aan de man te stellen, wat we terughoren in Boer Hoekt Vrouw en Temptation Weiland. Eerstgenoemde is overigens een bruut hoogtepunt van de cd, wat aankomt als een haveloze mokerslag in je noten. Ook blijven de heren hun muzikale horizon verbreden, zoals in het powermetaluitstapje Sambal Bai Je Aambei duidelijk wordt, een nummer waar je ongelooflijke jeuk aan je reet van krijgt, tot bloedens toe.

De eetlust ontspringt me niet helemaal, want hoewel het niet bepaald smakelijk is wat de mannen ons voorschotelen zijn er ooit meer afschuwwekkende tijden geweest. Tekstueel is het allemaal wat minder obsceen geworden, en ook het artwork doet niet meer het afgrijzen veroorzaken waarvoor de band ooit zo geliefd/gehaat was. Als kanttekening moet ik er wel bij plaatsen dat we nu wel spreken in Kutschurft-termen, want erg appetijtelijk is het nog steeds niet wat we te zien en horen krijgen.

Maar ach, genoeg inhoudelijk geblaat, wat kan het me ook verrotten? Kutschurft zorgt ook op Zolang De Voorhuid Strekt voor genoeg ranzige, lachwekkende en eetlustbenemende momenten, en daar draait het toch om? Zet deze plaat op volume snoeihard, giet jezelf vol drank, verkracht je demente moeder en kots vervolgens je aan gort geroste kamer onder, dan heb je aan deze cd een zeer fijne.

Tracklist:
1. In een Waas van Tenenkaas
2. Met een Betonnen Zwembroek het Kanaal In
3. Boer Hoekt Vrouw
4. Herpes Genialis
5. Geen Dag Te Laat en Geen Pleuro Te Kort
6. Sambal Bai Je Aambei
7. Scabia Ad Vaginum
8. Een Introductie in Liposuctie
9. Zolang de Voorhuid Strekt
10. Ik Baal van Porno Met Verhaal
11. Mevrouw Rochelklont (Ik Krijg een Paal van Je Huidkwaal)
12. Moordwijf Uit Moddergat
13. Temptation Weiland

Reviewer: Bastiaan
Toegevoegd: 23 juni 2008

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Rinus op 23-06-2008 om 13:03u
Score: 75 / 100

Is al een tijdje uit. Prima recensie voor een prima plaat.
Vooral de humor spreekt mij aan.

Reactie van wob op 23-06-2008 om 18:19u

die titels zijn hilarisch!!

Reactie van himself op 30-12-2010 om 10:51u
Score: 100 / 100

prachtige review.. had ze meer dan graag live willen zien..

Grtz