Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Kutschurft - Over Smaak Valt Niet Te Fisten
Jaar van release: 2011
Label: Eigen beheer
Kutschurft - Over Smaak Valt Niet Te Fisten
Op de nacht van 27 oktober werd Utrecht getroffen door een grote stroomstoring. Dit gebeurde nadat de bliksem was ingeslagen in een transformatorhuisje bij de universiteit. De volgende ochtend bleek dat er vier lichamen mysterieus waren verdwenen uit de vriezer van het laboratorium. Sinds die dag ontving de gemeente talloze klachten over een verschrikkelijke penetrante lucht die uit de riolering opsteeg. Vooral in de wijk Zuilen, rondom oefenstudio dB’s, was het volgens omwonenden niet meer te harden. Met het ergste scenario werd rekening gehouden. De meest eetlustbedervende band van Nederland en omstreken zou toch niet teruggekeerd zijn?

Uiteindelijk gaf de burgemeester van Utrecht op een persconferentie toe dat de vier lichamen de leden van Kutschurft waren. Een klopjacht werd geopend, maar het bleek te laat: een nieuwe verzameling onsmakelijke teringherrie werd op plaat geramd en kreeg de toepasselijke naam Over Smaak Valt Niet Te Fisten mee. Zijn we mooi klaar mee.

Want Kutschurft zou Kutschurft niet zijn als de muziek weer rauw en snoeihard zou zijn en de teksten weer spontane braakneigingen en oncontroleerbare lachbuien zouden oproepen. Maar er is meer: de band waagt zelfs een uitstapje naar smooth jazz met het gevoelige Smegma Niets Meer en draaien zelfs dé Johnny Cash-klassieker Folsom Prison Blues op smakeloze manier de nek om met De Pieter Baan Blues.

Kutschurft heeft zelfs meer verrassingen in petto! Met Ejacula (‘’Sie ist verdorben, total verrückt. Und dein Fahrrad kommt niemals züruck’’) is Kutschurft voor het eerst in het Duits te horen, spelen ze in op de actualiteit met Sloottripping (Joran van der Sloot), stellen ze maatschappelijke problemen aan de kaak in Kebab Yum (waarom kan je niet fatsoenlijk eten in een bordeel?) en tonen ze hun voorliefde voor Utrechtse worst. En alles is natuurlijk weer voorzien van een gorgelend death- en grindcoresausje.

'Slechts’ twintig minuten wordt je gehoorkanaal geterroriseerd met deze plaat. Maar het is weer genoeg om onherstelbare schade aan te richten. Met dikke grind en een goed gevoel voor smakeloze teksten hebben ze het toch weer geflikt. Liefhebbers van botte en smerige humor zijn in ieder geval weer aan het goede adres. Ik heb mij in ieder geval toch weer uitstekend vermaakt met deze smerigheid. Over smaak valt immers niet te fisten.

Tracklist:
1. Over Smaak Valt Niet Te Fisten
2. Bukkake Barbie
3. De Lucht Van Weggeweest
4. Vocking Worststijl
5. Smegma Maar Niets Meer
6. Ejacula
7. Kebab Yum
8. De Stervende Schaamluis
9. Sloottripping
10. De Peter Baan Blues

Reviewer: Matthijs
Toegevoegd: 30 maart 2011

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van robin op 30-03-2011 om 17:45u

kutschurft,,,,,,,,,,,???????????BETER KUTBAND GENOEMD

Reactie van Rinus op 30-03-2011 om 17:58u

Prima recensie!
Ik kan K*Tschurft ( de band dan) wel waarderen!Reactie van Een Metalfan op 30-03-2011 om 19:26u

KUTSCHURFT

Reactie van Een Metalfan op 30-03-2011 om 22:26u

Waarom geen cijfer?

Reactie van Matthijs op 30-03-2011 om 23:07u

Omdat de (vieze) humor centraal staat bij Kutschurft, en niet per definitie de muzikale kwaliteit.

Reactie van Bart op 31-03-2011 om 10:02u
Score: 1 / 100

In beide gevallen is het nog geen 1 waard in ieder geval. Feit.

Reactie van asamoah op 01-04-2011 om 00:00u

Even onnozel als die debiele New Kids.