Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Stuck Mojo - Southern Born Killers
Jaar van release: 2008
Label: Napalm Records
Stuck Mojo - Southern Born Killers
Stuck Mojo schreef samen met acts als Rage Against The Machine, Clawfinger en Urban Dance Squad geschiedenis met een stoere crossover tussen metal en rap. In de 21ste eeuw bleek echter bijna niemand geÔnteresseerd in het geluid van Stuck Mojo en de heren konden ook geen nieuwe zieltjes winnen. Hun laatste album stamt eigenlijk af uit 2005 en is getiteld Southern Born Killers. Aangezien de heren alle vertrouwen in een platenmaatschappij kwijt waren, kun je dit album (inclusief hoesje) al twee jaar gratis legaal downloaden.

Het album werd eigenlijk weinig gedownload (dat moet ook wel tegenvallen als zelf mensen niet geinteresseerd zijn in je gratis nieuw album), maar dankzij de YouTube clip van de song Open Season waar opgeroepen wordt tot jacht tegen extreme moslimsfundamentalisten stond Stuck Mojo terug in de belangstelling. De heren mochten zelf hun verhaal meerdere keren doen op de nationale Amerikaanse televisie.

Omdat de heren op tour gaan, is het album nu ook fysiek verkrijgbaar in de winkels. En dat is een goede zaak want dit droog geproduceerde album bevat enkele fraaie songs waarin 80ís rap en stoere groovy metalriffs tot een mooie symbiose komen. Tel daarbij het gevoel voor humor met de rake knipogen in de teksten en je komt uit op een interessant album. Trivium fans hebben wellicht nog nooit van deze Amerikaanse act gehoord en kunnen dus komende weken wat geschiedenis inhalen door het werk van deze invloedrijke en ondergewaardeerde band te doorspitten. En begin dan maar met dit fijn plaatje.

Tracklist:
1. I'm American
2. Southern Born Killers
3. The Sky Is Falling
4. Metal Is Dead
5. For The Cause of Allah
6. Open Season
7. Prelude To Anger
8. That's When I Burn
9. Yoko
10. Home

Score: 80 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 13 februari 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Stuck Mojo - Southern Born Killers
Reactie van Marcel op 13-02-2008 om 18:09u
Score: 90 / 100

Ik heb Stuck Mojo van begin of aan zwaar gewaardeerd (Snappin' Necks, Pigwalk).
Alleen vind ik deze met 'n andere zanger minder dan met de vorige.
Maar zoals je zegt, de teksten blijven wel gewoon Stuck Mojo.

Stuck Mojo - Southern Born Killers
Reactie van Sir Wankalot op 13-02-2008 om 23:46u
Score: 85 / 100

Ik vond de tijden met Bonz ook beter, vooral Rising dan. Maar deze is zeker niet slecht. Wel spijtig dat het rechtse America-gevoel er zo dik op ligt.