Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

19-10-2021

Pagan's Mind - God's Equation
Jaar van release: 2007
Label: Limb Music Products
Pagan's Mind - God's Equation
De dokter heeft bij mij vastgesteld dat ik al enkele jaren leid aan ‘powermetaalmoeheid’. Het genre dat ik vroeger vaak beluisterde, wist de laatste tijd enkel allergische reacties en kotsneigingen op te wekken. Bij de meeste bands zag ik halverwege dat ik hun album luisterde al tegen de tweede helft op. Maar de dokter vertelde mij dat dat niet aan mij ligt, maar aan de kwaliteit (of het totale gebrek ervan) van het gros van de power metal releases van de laatste jaren. Als remedie kreeg ik geen vaag medicijn, maar het nieuwe Pagan’s Mind album God’s Equation dat ik dagelijks twee keer moest consumeren.

En ik ben genezen! Wat is power metal toch een heerlijk genre. Zeker op de Pagan’s Mind wijze. Het begint al met een uitstekende droge productie, lekkere harde ritmische riffs (fuck Freedom Call deuntjes!), zanger Nils K. Rue die zijn stem in alle bochten wringt zonder maar één keer uit te slippen, subtiele toetspartijen, progressieve instrumentale intermezzo’s, mooie refreinen en fraaie gelaagde songs. En met afwijkende songs als Alien Kamikaze en de verrassende David Bowie cover Hallo Spaceboy komen er ook genoeg verrassingen langs.

God’s Equation is over het algemeen weer een stap voorwaarts tegenover de eerste drie albums en zo hoort het ook. Bands moeten progressie blijven maken. Dat er maar meer zulke progressive power metal pareltjes geboren mogen worden!

Tracklist:
1. The Conception
2. God's Equation
3. United Alliance
4. Atomic Firelight
5. Hallo Spaceboy
6. Evolution Exceed
7. Alien Kamikaze
8. Painted Skies
9. Spirit Starcruiser
10. Farewell
11. Osiris' Triumphant Return

Score: 89 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 29 december 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Jeroen op 30-12-2007 om 15:47u
Score: 85 / 100

Helemaal mee eens, fantastisch album. De juiste balans tussen een gezonde dosis raggende power metal en mooie progressieve invloeden.
Kan in het rijtje van cd´s die bands als Anubis Gate, Circus Maximus, Darkwater en Pathosray dit jaar uitbrachten.