Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

12-05-2021

Sieges Even - Paramount
Jaar van release: 2007
Label: InsideOut Music
Sieges Even - Paramount
Mooi, lief en ontroerend. Dat is de aangename wereld die het Duitse Sieges Even schept. En die nieuwe wereld was ook al aanwezig op het twee jaar oude comeback album The Art Of Navigating By The Stars en laat een groot verschil horen met hun oude metal elpees. En dat verschil zit niet enkel in het opschuiven naar meer progressief getinte rock/metal, maar ook in kwaliteit. Zo is nieuwe zanger Arno Menses (een Nederlander zowaar) een ware verbetering, zijn de gebroeders Holzwarth inmiddels een ijzersterke ritmesectie en merk je dat gitarist Markus Steffen volwassen is geworden.

Of dit Paramount een betere plaat is als de magnifieke voorganger kan ik niet zeggen. Het is niet beter, maar zeker ook niet minder. Maar wel een beetje anders. Ten eerste heeft de concept-aanpak plaats moeten maken voor een songgerichte-visie en bevatten de nieuwe songs een stuk meer afwisseling. Zo schamen de heren zich niet om met een pure AOR ballade te komen aanzetten en hebben ze zelfs de bekende I have a dream-speech van Martin Luther King op muziek gezet De emotionele refreinen, de speelse creativiteit en de uitstekende mix en productie zijn gelukkig wel nog steeds aanwezig.

Sterker nog, ik vind de laatste releases van Queensrÿche en zelfs Dream Theater het niet halen met dit Paramount. Deze Duitse band vormt samen met hun landgenoten van Vanden Plas het beste wat dit genre nu heeft te bieden.

Tracklist:
1. When Alpha And Omega Collide
2. A Wallflower On The Day Of Saint Juliana
3. Tidal
4. Iconic
5. Where Our Shadows Sleep
6. Duende
7. Bridge To The Divine
8. Leftovers
9. Mounting Castles In The Blood Red Sky
10. Paramount

Score: 88 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 26 september 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]