Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-10-2021

Diamond Head - What's In Your Head?
Jaar van release: 2007
Label: Cargo Records
Diamond Head - What's In Your Head?
De meeste van die oude cult NWOBHM-bands die anno 2007 nog muziek maken, maken zich vaak belachelijk door het uitbrengen van zeer slappe albums. Een uitzondering op die regel is Diamond Head dat twee jaar geleden uit het niets het erg fijne album All Will Be Revealed presenteerde. Op dat album maakte het gezelschap rond gitarist Brian Tatler indruk met de combinatie van rock, hardrock en heavy metal. En de onbekende debuterende zanger Nick Tart overtuigde onmiddellijk met zijn warme en bluesy rockstem.

Ook op dit album staan gewoon mooie en afgewerkte liedjes. Geen ellenlange composities en geen gegoochel met notenbalken, maar echte liedjes met een kop en een staart. Liedjes die gedragen worden door riffs die onmiddellijk vertrouwd aanvoelen en door de refreinen die lekker in je hoofd blijven hangen. Tegenover de voorganger is het materiaal nóg melodieuzer en rock-achtig geworden, dus echte heavy metal fans moeten dit zeker niet blind aanschaffen.

De band probeert nergens een tweede Am I Evil te schrijven en doet gewoon waar ze zin in hebben. Op het gebied van degelijke hardrock vind ik What’s In Your Head? een van de hoogtepunten van het jaar. Oja, zie je wel dat een Diamond Head recensie tegenwoordig kan zonder Metallica of Megadeth aan te halen?

Tracklist:
1. Skin On Skin
2. I Feel No Pain
3. This Planet And Me
4. Reign Supreme
5. Killing Me
6. Tonight
7. Pray For Me
8. What's In Your Head
9. Nothing To Lose
10. Calling Out
11. Victim

Score: 80 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 20 september 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]