Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-10-2021

Diamond Head - All Will Be Revealed
Jaar van release: 2005
Label: Cargo Records
Diamond Head - All Will Be Revealed
Laat ik alvast een paar zaken verduidelijken. Ken je deze band niet, lees dan eerst even het interview met gitarist Brian Tatler waar de geschiedenis van deze band kort uit de doeken wordt gedaan. Hup, dan kunnen we nu verder. Iedereen die enkel graag een nieuw Diamond Head album in de stijl van het debuut ‘Lightning To The Nations’ wil horen, moet al niet verder lezen. Iedereen die vindt dat geen enkele zanger Sean Harris kan opvolgen, moet al niet verder lezen. Iedereen die hoopt dat Diamond Head na de Megadeth-tour harder is gaan klinken, moet al niet...

Ben je nog geïnteresseerd? Gelukkig maar! ‘All Will Be Revealed’ is namelijk een zeer knap en tijdloos rockalbum! Brian heeft eenvoudige, maar uitstekende riffjes geschreven, nieuwe zanger Nick Tart heeft een prachtige klassieke bluesy hardrockstem en het spelplezier spat er vanaf. De ritmesectie klinkt als een goed gesmeerde Engelse wandklok en dankzij Dave Mustaine’s indirecte hulp wordt dit album, dat eerst in eigen beheer was uitgebracht, nu ook op grotere schaal verspreid. Het artwork is ook aangepast met nieuwe, mooie concertfoto’s en enkel het interview met Dave Mustaine over Diamond Head in het cd-boekje is er wel een beetje over. Liefde kan ook te ver gaan.

Beluister eens ‘Mine All Mine’, ‘Fallen Angel’ of het titelnummer (zouden overigens niet misstaan tussen de klassieke rocksongs op Arrow Classic Rock) en dan hoor je direct dat het vorige comeback-album (‘Death And Progress’ uit 1993) maar zeer mager was. Een warme aanrader voor rockfans.

Tracklist:
1. Mine All Mine
2. Give It To Me
3. Nightmare
4. Fallen Angel
5. Alimony
6. Lost At Sea
7. Broken Pieces
8. All Will Be Revealed
9. Dead Or Living
10. Drinkin' Again
11. Come Alive
12. Muddy Waters

Score: 82 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 4 januari 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]