Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

12-06-2021

Black Majesty - Tomorrowland
Jaar van release: 2007
Label: Limb Music Products
Black Majesty - Tomorrowland
Weet u het nog? Black Majesty is één van de weinige power metal-bands die uit Australië komen. Hoe cliché het ook allemaal op de eerste twee albums Sands Of Time en Silent Company klonk, voor de Australische inwoners was het al heel wat dat er überhaupt een bandje in het land was die het wilde spelen. Daarom werd de on-originaliteit enigszins door mij gedoogd. Nu we aanbeland zijn bij het derde album ga ik eens wat strenger zijn. Met een derde cd moet het immers gaan gebeuren, de grote doorbraak. En met weer een pot standaard power metal, kom je er dan niet.

In wezen is er in die zin te weinig veranderd om Tomorrowland een klapper te maken. De band gaat gewoon door waar Silent Company ophield, met het verschil dat er veel meer snellere nummers op staan. De cd gaat al vlot van start met de eerste vier nummers, om bij de Deep Purple-cover Soldier Of Fortune het voor het eerst wat rustiger aan te doen. Dan gaan we met Bleeding World weer vrolijk verder, waarbij alleen het midtempo Faces Of War opvalt dankzij het ingetogener tempo. Er wordt dit keer echt supersonisch snel gespeeld en dat is natuurlijk altijd mooi om aan te horen. Maar toch, de openingsriff van Forever Damned hebben we al zo vaak gehoord en vele melodieën zijn wel erg simpel.

Daarom vind ik het jammer dat Tommorowland lang niet zo veelzijdig is als de voorganger. Want op zich maakt het totaalplaatje een afgemaakte indruk. Er is veel meer aandacht besteed aan details in geluid. En de gitaristen soleren er weer lekker op los. Uiteindelijk kan ik als subjectieve power metal-liefhebber toch wel weer goed uit de voeten met deze cd. Maar als objectieve recensist moet ik concluderen dat het er nu al op lijkt dat Black Majesty een beetje slijt begint te ondervinden.

Tracklist:
1. Forever Damned
2. Into The Black
3. Evil In Your Eyes
4. Tomorrowland
5. Soldier Of Fortune
6. Bleeding World
7. Faces Of War
8. Wings To Fly
9. Another Dawn
10. Scars

Score: 75 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 26 juni 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]