Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

12-06-2021

Black Majesty - In Your Honour
Jaar van release: 2010
Label: Limb Music Products

Black Majesty - In Your Honour

In mijn vroege jaren van power metalbands ontdekken, was eigenlijk alles wat Limb Music uitbracht in mijn ogen briljant. Vanzelfsprekend leverde me dit niet veel later een behoorlijke power metal verzadiging op en deed het genre me steeds minder, tot ik later ontdekte welke dosis precies genoeg was om van het genre te blijven genieten. Van Black Majesty heb ik zodoende het debuut Sands Of Time wel meegekregen, maar de rest van de discografie was me onbekend. Tijd om eens te zien of ik wat gemist heb de laatste zeven jaar.

In Your Honour klinkt gelukkig net als het eerste album erg fijn en ligt prettig in het gehoor. Black Majesty’s power metalstijl is dan ook net als bij landgenoten Vanishing Point harmonieus en gericht op melodie en toegankelijkheid. Denk hierbij niet compleet aan de Noord-Europese flower metalvariant, maar aan een fijne combinatie van Helloween, Iron Maiden en licht progressieve invloeden. Goed, op een nummer als Further Than Insane wordt het gaspedaal wat meer ingedrukt en Millenium heeft een lekkere Virgin Steele sfeer, maar de meeste songs zijn uiteindelijk toch vooral erg prettig in het gehoor liggend in plaats van stevig.

Het sterkste punt van de band is voornamelijk de prachtige gitaarsolo’s die doen herinneren aan de hoogtijdagen van Iron Maiden toen het duo Smith/Murray liet zien dat een goede solo naast techniek ook herkenbaarheid en emotie moet hebben. Ook Black Majesty trakteert ons op dit principe: geen enkele keer zijn de gitaristen bezig met het laten horen hoeveel noten ze per seconde kunnen spelen, maar voegen alle solo’s ook echt iets toe. Een andere sterke troef blijft de zang van John Cavaliere, die een fijn eigen stemgeluid heeft dat moeilijk te vergelijken is met andere zangers uit het genre.

De productie is heerlijk warm en sfeervol en zorgt voor een aangenaam geluid. Uiteindelijk is dit ook de beste omschrijving van het album: warm, sfeervol en aangenaam. Black Majesty bewijst wat mij betreft met In Your Honour dat zij als Australische band absoluut de potentie hebben op internationaal vlak mee te doen. Een grote aanrader voor liefhebbers van melodieuze metal, die toch niet zoveel op hebben met het gestress van vele Scandinavische bands.

Tracklist:
1. Far Beyond
2. God Of War
3. Millenium
4. Break These Chains
5. Further Than Insane
6. End Of Time
7. Wish You Well
8. Follow
9. Witching Hour

Score: 85 / 100

Reviewer: Lennert
Toegevoegd: 13 januari 2011

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]