Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-01-2021

Manticora - The Black Circus: Part 2 - Disclosure
Jaar van release: 2007
Label: Locomotive Music
Manticora - The Black Circus: Part 2 - Disclosure
Ik ga nu een beetje beginnen zeuren. Mensen die daar niet tegen kunnen, surfen maar naar de webstek van Jan Smit. Het tweede deel van The Black Circus van het Deense Manticora boeit maar matig. Was het eerste deel nog goed beluisterbaar, zo is de tweede aflevering even aantrekkelijk als een herhaling van E.R. Niet dat de heren plots geen goede power metal songs kunnen schrijven, dat de productie minder is of dat ze plots hun instrumenten niet meer kunnen beheersen.

Wat is dan wel het probleem? Dat dit exact hetzelfde klinkt als het eerste deel. De riffs, de refreinen, de thema’s en de teksten. Nu ben ik wel net slim genoeg om te begrijpen dat de twee albums een concept vormen, maar de consument en fan moet wel weer 15 euro neer tellen voor het nieuwe Manticora album. Dat dan ook, inclusief alle tussenstukjes, toch maar veertig minuten duurt. Waarom hebben ze de twee delen niet gewoon op één geluidsdrager geplaatst?

Ik ga maar stoppen met zeuren voor ik me weer teveel opwind. Manticora blijft een leuke band en dit is ook geen baggeralbum, maar ze moeten nu toch gaan oppassen voor ze al mijn krediet verspillen. Voor meer informatie over dit concept, de geschiedenis en de stijlomschrijving van deze band verwijs ik graag naar de recensie van The Black Circus: Part I – Letters.

Tracklist:
1. Entrance
2. Beauty Will Fade
3. Gypsies' Dance Part 2
4. Intuneric V
5. Haita Di Lupi
6. When The Soulreapers Cry
7. Intuneric VI
8. All That Remain
9. Intuneric VII
10. Of Madness In Its Purity

Score: 60 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 11 mei 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Manticora - The Black Circus: Part 2 - Disclosure
Reactie van Een Metalfan op 12-05-2007 om 01:34u

Het is gewoon een kutplaat.......niet meer..en zeker niet minder!

Manticora - The Black Circus: Part 2 - Disclosure
Reactie van Kiske op 23-07-2007 om 01:00u
Score: 85 / 100

Ik vind het een goede plaat... het ligt goed in het verlengde van deel 1. Maar valt nergens in herhaling. Het tempo van deze plaat ligt wat minder hoog dan deel 1. Ook is het gitaargeluid wat zwaarder en donkerder. Zonder dat de band overigens zijn zo kenmerkende geluid verliest. Al moet ik wel zeggen dat zo nu en dan mij de naam Blind Guardian door het hoofd vliegt... maar net als ik daar aan denk komt men met een hele verrassende passage die ik never zou horen op een Blind Guardian plaat. Top album van een in mijn ogen vreselijk onderschatte band!!!