Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-10-2020

Shadows Fall - Threads Of Life
Jaar van release: 2007
Label: Roadrunner Records
Shadows Fall - Threads Of Life
Vorig jaar kregen de Shadows Fall-fans, die na The War Within op een nieuw album zaten te wachten, nog het zoethoudertje Fall Out From The War, een album bestaande uit nieuwe versies van oude nummers en wat covers. Nu is ie er dan eindelijk, het langverwachte Threads Of Life.

Ontkennen is niet mogelijk. Met Threads Of Life vaart Shadows Fall een nieuwe koers. De ruige death/thrash/metalcore-sound van The Art Of Balance en The War Within is grotendeels ingeruild voor een meer gelikte melodieuze vorm van thrash. Minder gerag, gebeuk en geschreeuw dus, maar een album met een verfijnder geluid, dat de vergelijking met Triviums The Crusade moeiteloos doorstaat.

Natuurlijk is ook Threads Of Life bij tijd en wijle weer een stevige plaat. Failure Of The Devout is bijvoorbeeld een melodieuze, doch venijnige death metalsong. Redemption, daarentegen, is een stuk softer en kent een refrein dat door de cleane zang zelfs aan P.O.D. doet herinneren. En dan nog maar te zwijgen van het semi-akoestische Another Hero Lost en de meerstemmige refreinen in onder andere Final Call.

Dat Shadows Fall een melodieuzer pad bewandelt, maakt mij echter geen moer uit. De band uit Massachusetts laat horen dat het weet hoe ze een pakkende song moeten schrijven, zonder dat je daarbij het etiket ‘sell-out’ opgeplakt hoeft te krijgen. Want de elf nummers die Threads Of Life rijk is lijken wel degelijk uit het hart te komen en zijn niet volgens een formule ter wereld gebracht ten behoeve van de portemonnee. Een zeer degelijk album dat het ongetwijfeld goed zal doen.

Tracklist:
1. Redemption
2. Burning The Lives
3. Storm Winds
4. Failure Of The Devout
5. Venomous
6. Another Hero Lost
7. Final Call
8. Dread Uprising
9. The Great Collapse
10. Just Another Nightmare
11. Forevermore

Score: 84 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 22 maart 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Shadows Fall - Threads Of Life
Reactie van Een Metalfan op 22-03-2007 om 17:19u
Score: 80 / 100

Schitterende groep, schitterende cd!

Shadows Fall - Threads Of Life
Reactie van Squidward op 28-07-2007 om 01:37u
Score: 85 / 100

Godverdomme, wat een lekkere plaat! Hun beste naar mijn mening samen met The War Within

Shadows Fall - Threads Of Life
Reactie van mike op 17-12-2007 om 23:39u
Score: 87 / 100

Dit album is inderdaad zoals shadows fall hoort te zijn, een goede zang en pakkende riffs, al zijn de gitaren in dit album wel wat softer gestemd. maar ach als je eenmaal de tekst kent pas het geheel mooi in elkaar!