Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

Shadows Fall - Fallout From The War
Jaar van release: 2006
Label: Century Media Records
Shadows Fall - Fallout From The War
Het is alweer ruim twee jaar geleden dat Shadows Fall definitief doorbrak middels het ijzersterke The War Within. Sindsdien wacht menig metalfan nog steeds met smart op diens opvolger. Fallout From The War is niet het langverwachte nieuwe Shadows Fall-album, maar een verzameling van opgekalefaterde nummers van de band, aangevuld met een drietal covers.

De nummers In Effigy, Will To Rebuild, Haunting Me Endlessly, Seize The Calm, Carpal Tunnel en Going, Going, Gone (het meest agressieve en tevens beste nummer van deze release) waren aanvankelijk geschreven voor de vorige Shadows Fall-albums The Art Of Balance uit 2002 en het eerdergenoemde The War Within, maar voldeden toen waarschijnlijk niet helemaal. Eigenlijk zijn deze zes nummers dus gewoon overblijvertjes en met deze informatie is de titel dan ook meteen verklaard. Toch zijn het wel overblijvertjes van hoogstaande kwaliteit. Dat betekent dat Shadows Fall de luisteraar weer verblijdt met die typische fusie van thrash en hardcore, waarbij de afwisselende vocalen van Brian Fair en het precieze drumwerk van Jason Bittner (binnen metalkringen een zeer gerespecteerd muzikant) het meest opvallen.

De drie covers, te weten December (Only Living Witness), Mark Of The Squealer (Leeway) en Teasn’, Pleasn’ (Dangerous Toys), zijn ook op z'n minst acceptabel te noemen. Vooral het laatstgenoemde nummer is heel aardig, omdat het behoorlijk anders is dan wat je van Shadows Fall gewend bent, daar men deze song niet compleet verbouwd heeft en de hair metal-touch grotendeels behouden is gebleven.

Totdat het vijftal uit Massachusetts nieuw werk uitbrengt, is Fallout From The War een leuk zoethoudertje, dat de liefhebbers van The Art Of Balance en The War Within zeker zal weten te behagen.

Tracklist:
1. In Effigy
2. Will To Rebuild
3. Haunting Me Endlessly
4. Seize The Calm
5. Carpal Tunnel
6. Going, Going, Gone
7. This is My Own
8. Deadworld
9. December
10. Mark Of The Squealer
11. Teasn’, Pleasn’

Score: 79 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 7 juni 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]